• Marcel, Ria en Hans Verdurmen in de nieuwe winkel.

    Victor Schutijser

CD-winkel op Traaij verhuisd

DRIEBERGEN Meer dan 25 jaar zat de CD Artline aan het begin van de Traaij. Het pand waar de familie Verdurmen al die jaren zat, moesten ze uit omdat er appartementen boven de winkel komen. In eerste instantie lukte het niet om een nieuw geschikt pand te vinden, het leek erop dat de CD-winkel zonder winkel, online verder zou gaan.

Victor Schutijser

Zo liep het gelukkig niet. Eén dag voor de sluiting van de winkel was een deal met Mark Ligteringen van Planet Happy rond. Zij huren nu samen een pand een stukje verder op de Traaij, waar de CD Artline net zo veel ruimte heeft als eerst. Nieuw is de helft van de winkel als speelgoedwinkel, de outlet van Happy Planet.

 

BREED PUBLIEK De samenwerking met de speelgoedwinkel zorgt voor nieuwe mensen in de winkel. ,,Eerst kwamen er over het algemeen 40+ers, nu komen er ook hele jonge kinderen binnen. Een stuk breder publiek dus, de cd's en het speelgoed zijn een goede combinatie. Ander voordeel van de nieuwe winkel is dat het pand breder is en daardoor veel groter oogt", vertelt Hans Verdurmen van CD-artline.

Vaste klanten zijn blij dat de winkel niet is verdwenen. ,,Mensen zijn echt blij, het wordt gewaardeerd dat we verhuist zijn in plaats van alleen online zijn gaan verkopen. We vinden het ook leuk om nog te doen", vertelt Ria Verdurmen.

 

NIET ALLEEN ONLINE Vooral oudere mensen zijn blij dat de winkel blijft bestaan en niet alleen online verder gaat. ,,Er gaan veel winkels dicht, wij blijven over. We merken dat mensen van steeds verder weg bellen of we een bepaalde CD hebben. Mensen springen dan gelijk in de auto om hem te komen halen", vertelt Hans Verdurmen.

,,Door internet en winkel te combineren proberen we ons bestaansrecht te verlengen. Door diensten als Spotify worden er minder CD's verkocht, maar we merken wel dat mensen die de artiest willen steunen of meer kwaliteit willen nog CD's kopen. Vroeger was een CD meer een statussymbool, nu komen mensen er niet meer voor uit dat ze nog CD's kopen", aldus Hans Verdurmen. De verkopen via internet gaan door heel Europa.

 

TWEEDE LEVEN Naast nieuwe CD uitgaven richt de familie Verdurmen zich ook op het verkopen van tweedehands collecties. ,,Collecties die mensen wegdoen verkopen wij in beheer, de omzet verdelen we dan met degene die de collectie wil verkopen. Vaak zitten er heel mooie cd's tussen die niet meer gemaakt worden", vertelt Marcel Verdurmen. Deze klassieke albums zijn vaak echte collectors items die mensen zoeken omdat ze die nog kennen van vroeger.

 

LIVE MUZIEK Op zaterdag 30 september is er voor het eerst live klassieke muziek in de CD-winkel. Deze dag is de aftrap van het nieuwe muziekseizoen. ,,In de oude winkel hadden we geen ruimte voor optredens, nu gaat dat gelukkig wel", vertelt Ria Verdurmen. Er komen diverse artiesten langs, onder andere fluitiste Lucie Horsch die een optreden komt geven en pianist Bas Verheijden die zijn nieuwe CD komt signeren.