• Babs Bouwman

CD Artline bestaat 25 jaar

Advertorial

DRIEBERGEN Vijfentwintig jaar geleden begonnen Ria en Hans Verdurmen een CD-winkel aan de Traaij in Driebergen. Ze hebben de moeilijke tijden in de CD-branche overleefd. Door internet verkopen, het recente aanbod van second life CD's en door èchte liefhebbers naar de winkel te trekken. Deze mijlpaal vieren ze op 18 februari in de winkel met leuke aanbiedingen, kortingen, een hapje en een drankje en als klap op de vuurpijl om 16.00 uur een life-optreden van Ray Klaassen. En dat alles doen ze met dank aan hun klanten die ervoor gezorgd hebben dat ze nog bestaan!

PASSIE VOOR MUZIEK Het echtpaar Verdurmen wilde altijd al een CD-winkel. Allebei hebben ze een grote passie voor muziek. Na 15 jaar werken in de muziek bij Staffhorst in Utrecht wilde Hans Verdurmen iets voor zichzelf beginnen. Een goede vriend van hen gaf de tip dat er in Driebergen niet aan CD's of CD-bonnen te komen was. Het echtpaar greep hun kans en opende de winkel aan de Traaij in Driebergen. Aanvankelijk met posters, lijsten, reproducties en wenskaarten. Maar al spoedig verdwenen deze producten uit de winkel en kon de klant bij CD-artline terecht voor CD's, video's, films en series.

ALLE GENRES Klassiek is de hoofdmoot en vormt bijna de helft van het assortiment. En dat is ook niet zo vreemd gezien de kennis en ervaring van eigenaar Hans Verdurmen: ,,Hans is net een wandelende encyclopedie", vertelt zijn vrouw Ria. ,,Hij is op de hoogte van alle vakliteratuur en hij kan de klanten goed helpen de juiste CD te vinden.". Het is niet voor niets dat CD Artline aangesloten is bij de dealervereniging Klassieke Zaken: de virtuele klassieke muziekwinkel met alle achtergrondinformatie over musici, orkesten, ensembles, componisten, dirigenten en meer.

Maar het draait niet alleen om klassiek, want eigenlijk is CD Artline een breedtewinkel te noemen. Wereldmuziek, jazz, blues, pop, Nederlandstalig, instrumentaal: eigenlijk hebben ze alle genres in huis. Sinds kort kan de liefhebber er zelfs terecht voor tweedehands CD's via Second Life Media.

INTERNET Vanaf 2001 draagt zoon Marcel ook zijn steentje bij. Hij bouwde de eerste website van de winkel met 5000 titels en daardoor wist hij de zaak een echte 'boost' te geven. Betalen geschiedde in die tijd vooraf of via PayPal. Gelukkig is dat nu anders en beschikken ze over een professionele website waar maar liefst meer dan 500.000 titels op staan. Ondanks dat veel van de verkopen via internet en postordering gaan, is de winkel drukbezocht. ,,Vorige week had ik twee dames uit Den Haag over de vloer en die gingen helemaal los. Het snuffelen tussen duizenden CD's maakte ze zo blij", vertelt Verdurmen enthousiast. En dat is dan ook zijn kracht: Verdurmen weet zijn enthousiasme goed over te brengen. Het is niet voor niets dat hun klanten door het hele land verspreid zitten.

CD-Artline, Traaij 1c Driebergen

T: 0343-521532

E: shop@cd-artline.nl

http://www.cdendvd.nl

p Ria, Hans en Marcel Verdurmen (v.l.n.r.) zijn trots op hun winkel.