• Gerard met dochter Tessa en vrouw Gerda proosten alvast op het jubileum

    Wilco Willemse

Café De Tram viert jubileum

AMERONGEN Gerard Kruijer werd in 2000 samen met zijn vrouw Gerda eigenaar van café en slijterij De Tram. De vader van Gerard opende het café in 1959, nu 60 jaar geleden. Sinds twee en een half jaar werkt ook dochter Tessa mee in het bedrijf, de derde generatie. ,,Of ik de zaak ooit overneem? Dat weet ik niet hoor. Nu vind ik het vooral heel leuk", aldus Tessa.

Wilco Willemse

De inrichting is er nog precies zo als 60 jaar geleden. Veel houtwerk, de typische rode kleedjes op tafel, een biljart en een bar met krukken. Gerard: ,,Toen ik hier net begon te werken, heb ik wel eens met de bierbrouwer gekeken of we de zaak niet moesten moderniseren. Die schoof dat meteen van tafel. Het unieke karakter moest behouden blijven en zo is het nog steeds. Onze bezoekers vinden het hier fijn en wij ook."

CATERING Was het 60 jaar geleden nog vooral een kroeg, nu bestaat een groot gedeelte van het werk uit slijterij en catering. Gerda: ,,In 1987 openden we een slijterij. Tot die tijd verkochten we aan de bar. En tegenwoordig cateren we veel, in ons eigen pand maar ook bij mensen thuis of voor bedrijven. Vooral in de zomer hebben we het druk en we hebben in de winter elke maand een stamppottenbuffet. Het zit hier dan vol met 45 eters. De jongste is 33 en de oudste 93, dat is toch fantastisch."

FEESTJE Op 31 maart vieren de Kruijers het jubileum in De Tram voor hun gasten. Tessa: ,,Het moet vooral een gezellig feestje zijn, geen officiële gebeurtenis. Mijn vriendinnen hebben zich al als vrijwilliger aangeboden om achter de bar te staan, dan kunnen we zelf ons eigen feest meevieren."