• GrytteBloemenheuvel
  • GrytteBloemenheuvel

Burgemeesterswoning wordt werkplek voor ondernemers

DRIEBERGEN De burgemeesterswoning op Landgoed Bloemenheuvel in Driebergen wordt op 1 april opengesteld als werk- en ontmoetingsplek voor ondernemers. Het is een initiatief van de jonge onderneming GrytteBloemenheuvel. De zichtlocatie langs de A12 én in een groene omgeving moet een vaste uitvalsbasis worden voor een groeiende community van ondernemende vakmensen.

Hoe blijf je als ondernemer innovatief? Dat is een belangrijke vraag waar de initiatiefnemers van GrytteBloemenheuvel zich continu mee bezig houden. ,,De nieuwe werkplek is daar een voorbeeld van, want enerzijds is het ruimte om gefocust te werken aan wat je als ondernemer belangrijk vindt en anderzijds om soms ook prettig verstoord te worden door inspiratie van anderen'', meldt GrytteBloemenheuvel in een persbericht.

Hoewel het bedrijf nog jong is, beschikken de partners van GrytteBloemenheuvel over ruime ervaring in het opzetten en beheren van inspirerende werkruimtes. Samantha van Londen, Paul Keursten, Pepijn Pillen en Pieterjan van Wijngaarden openden eerder de co-workspace op Maliebaan 45 in Utrecht. En Samantha en Paul staan aan de basis van de Zuid-Afrikaanse variant Workshop17, met vestigingen in Johannesburg en Kaapstad. Deze onderneming won recent een prestigieuze prijs als beste co-workspace in Zuid-Afrika.

BEWONERS ,,De eerdere ervaringen zijn gebruikt om in de afgelopen maanden het gebouw, dat ook bekendstaat als het oude 'McGregor'-pand, om te bouwen tot een plek die voelt als thuis voor de leden van de community. We spreken dan ook liever van 'bewoners'. De verschillende ruimtes, die allemaal tegelijkertijd historie en toekomst uitstralen, zijn elk voor specifieke doeleinden ingericht.''

MOOIE MIX Paul Keursten: ,,Het is een prachtig pand met uitstraling, maar binnenin heeft het niet eens zo heel veel ruimtes. Voor ons was de vraag: hoe krijgen we een mooie mix aan mensen om er hier, op dit landgoed, een bloeiende omgeving van te maken. Al met al kunnen we hier zo'n twintig bedrijven huisvesten. We zijn met een flink aantal al in een vergevorderd stadium van gesprek en er is nog ruimte voor anderen. Wij zoeken ondernemende mensen die gericht zijn op innovatieve en sociale impact."

FLEXRUIMTES Samantha van Londen zal in de komende tijd functioneren als locatie- en communitymanager van GrytteBloemenheuvel: ,,Onze flexruimtes zijn de perfecte werkplek voor professionals, die vaak zelfstandig, maar ook in overleg met anderen hun werk willen doen. Schrijven, programmeren, onderzoeken of ontwerpen; het zijn activiteiten waartoe je wordt verleid als je bij ons aanschuift. Ons werkcafé en onze keuken – waar elke bewoner terecht kan – zijn plekken voor ontmoeting. Je ontmoet er medebewoners en de gasten van je medebewoners, vaak inspirerende mensen met een bijzonder verhaal."

BESCHIKBAARHEID Meer informatie over GrytteBloemenheuvel is te vinden via de website www.gryttebloemenheuvel.nl. Via deze site kan men zich tevens aanmelden voor de community of een afspraak maken voor een rondleiding.