• De baan werd meteen in gebruik genomen.

    Casper Kloosterman

Adventure Golf-baan nieuw bij Landal Amerongse Berg

OVERBERG Bij Landal Amerongse Berg opende afgelopen vrijdag professioneel golfster Amber Somers de nieuwe Adventure Golfbaan van het park. Ze begeleidde daarna nog een golfclinic en er werd een jeugdtoernooi gespeeld.

Wilco Willemse

AANVULLING Voor parkmanager Tim Rooijakkers is het openen van de golfbaan een mooie aanvulling: ,,We hebben deze golfbaan aangelegd om mensen buiten te laten genieten van sport, spel en onze prachtige omgeving. Onze slogan 'Wat groen kan doen' past prima bij deze nieuwe adventure golfbaan. Om het groen meer kracht bij te zetten hebben we na de opening met onze gasten ook mezenkasten opgehangen. Goed voor de vogels, bijkomend voordeel is dat zij op een natuurlijke wijze de processierups tegen gaan".

Het parcours kent twaalf holes en het spel houdt het midden tussen golf en midgetgolf. Rooijakkers: Het is vooral een leuke baan, zeker geen golfbaan voor profs. Het is een prima familie-uitje en zeer geschikt voor een kinderfeestje. We maken zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen en dat maakt dat het heel mooi in de toch al zo prachtige omgeving past."

IEDEREEN De baan is niet alleen toegankelijk voor bezoekers van het park: ,,Iedereen is hier welkom'', aldus Rooijakkers. ,,Jong en oud heeft een hartstikke leuke middag. De Adventure Golfbaan is open tijdens de openingstijden van onze receptie. Op onze website staat dat vermeld." Rooijakkers heeft een mooie deal gemaakt met een Veenendaalse stichting: ,,Zij begeleiden gezinnen die het minder makkelijk hebben en wij bieden die stichting per jaar vier arrangementen aan. Als er in de Heuvelrug ook zo'n stichting is, zijn we graag bereid dezelfde deal te sluiten."