Henk Veldhuizen komt niet terug in nieuw college

HEUVELRUG Huidig wethouder Henk Veldhuizen komt niet terug in het nieuwe college van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Hij heeft ervoor gekozen de komende raadsperiode niet verder te gaan als raadslid voor het CDA.

Henk Veldhuizen: ,,Ik heb de afgelopen vier jaar met heel veel plezier mijn rol als wethouder vervuld en keek uit naar nog vier jaar, maar politiek loopt dat soms anders. Ik kijk terug op een boeiende tijd waarin ik fijn heb samengewerkt met mijn collega's in het college, met medewerkers en met heel veel betrokken inwoners en organisaties. We hebben met elkaar hard gewerkt aan de uitvoering van het raadsprogramma. Ik heb ervan genoten om daar mijn bijdrage aan te leveren en ben content met de resultaten. Ik wens het nieuwe gemeentebestuur succes." 

Burgemeester Frits Naafs: ,,Henk Veldhuizen heeft altijd met hart en ziel zich ingezet voor de Utrechtse Heuvelrug. Hij had een aantal complexe dossiers, waarbij de gemoederen soms hoog opliepen. Hij heeft altijd geprobeerd met iedereen in open gesprek te blijven. Dat heb ik ook gezien in zijn rol als loco-burgemeester." 

Wethouder Veldhuizen blijft in zijn functie tot de installatie van het nieuwe college. Dat is naar verwachting op 24 mei 2018.