• Archief BDU Media

Ya-Wen Lin keert terug bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen

DRIEBERGEN Dalto/Klaverblad Verzekeringen tijdens de tweede helft van het zaalseizoen te versterken. Naast Ya-Wen Lin komt ook Wan Yun aar Driebergen.

Waar Wen een bekende is voor de Driebergse korfbalvereniging is Winnie een nieuw gezicht. Dit past bij de ambitie welke het bestuur van Dalto/Klaverblad Verzekeringen richting de Taiwanese bond heeft uitgesproken om op structurelere basis te gaan samenwerken. Douwe de Vries, belast met de portefeuille technische zaken binnen het bestuur: ,,We willen een wederkerige samenwerking opzetten met de Taiwanese bond, passend bij de kernwaarden en ambities van zowel Dalto als ook van de Taiwanese bond. Naast de kwaliteitsimpulsen op korte termijn denken we op lange termijn ook aan opleidingsplekken binnen de jeugdopleiding. Op die manier traint en speelt de Taiwanese jeugd binnen de beste jeugdopleiding van Nederland. Voor Taiwan biedt dit een mooie basis om verder te internationaliseren en dragen wij als Dalto direct bij aan de Olympische ambitie van korfbal."

De basis voor de komst van Wen en Winnie was al begin van het seizoen gelegd. Het is definitief gemaakt bij de Korfbal Challenge in Rotterdam. Daar deed de Taiwanese ploeg mee aan het jaarlijkse eindejaarstoernooi. Taiwan werd in Rotterdam vijfde door in de beslissende wedstrijd China te verslaan.

Ook de Asian International Korfball Federation en de Taiwanese Korfbalbond zijn content met de terugkeer van Wen in Nederland en de ambitie die uitgesproken is om de wederkerige samenwerking te intensiveren en uit te breiden. Wen en Winnie komen 16 anuari aan in Nederland en zullen aansluiten bij de selectie van Dalto/Klaverblad Verzekeringen. Na drie maanden zullen ze in verband hun visa weer terugkeren

naar Taiwan.