• Foto: Paul Nolens/BDU

Winst voor SVMM in streekderby

MAARN In de streekderby tegen Musketiers uit en in Elst behaalde zaterdag vierdeklasser SVMM een gedegen en dik verdiende 1-3 overwinning. SVMM trainer Olaf Kersbergen:,, Alhoewel we het ons in de eerste helft te moeilijk maakten en vaak achter de feiten aanliepen, hebben we dat in het tweede deel ruimschoots goed gemaakt. Een op alle fronten verdiende driepunter."

In dit laatste treffen voor de winterstop hielden beide ploegen elkaar in de eerste helft aardig in evenwicht, ondanks het feit dat SVMM bij tijd en wijle te aardig was voor de Musketiers. De 0-0 ruststand was dan ook gezien het vertoonde spelbeeld een juiste afspiegeling van de eerste vijfenveertig minuten.

Een door SVMM afgeslagen bal betekende in de 57e minuut de aanleiding tot de 1-0 voorsprong voor Musketiers. Maar de Kersbergen formatie bleef mentaal sterk, zette zich snel over die achterstand heen en kwam via Tim de Fluiter in de 61e minuut alweer op gelijke hoogte (1-1).

Vanaf dat moment bleef SVMM de bovenliggende partij, beheerste de wedstrijd en kwam laat in de tweede helft door doelpunten van Polle Westbroek (80e minuut) en Guido Kersbergen (93e minuut) op een 1-3 voorsprong wat tevens als eindstand kon worden aangemerkt. Drie belangrijke punten voor Kersbergen en zijn mannen.