• Foto Rinus van Denderen

Winst voor SVL, einde nacompetitie SVMM en DVSA

HEUVELRUG In de eerste ronde van de nacompetitie seizoen 2017-2018 die afgelopen zaterdag werd afgewerkt, overleefde zaterdag eersteklasser SVL maar ternauwernood en was het over en voorbij voor vierdeklassers SVMM en DVSA.

SVL dat in Langbroek aantrad tegen Brederodes leek weliswaar in de aanvangsfase een onbevangen voetbalmiddagje tegemoet te gaan, maar kwam naarmate de wedstrijd vorderde meer en meer in de problemen. Dat betekende na de reguliere speeltijd en een stand van 3-3 en derhalve twee keer vijftien minuten verlenging. Pas in de beginfase van de tweede verlenging slaagde de ploeg van interim trainer John van Loen er in om via Selcuk Albayrak op een 5-4 voorsprong te komen die uiteindelijk genoeg bleek te zijn voor plaatsing in de tweede ronde van de nacompetitie (behoud plaats in de eerste klasse) Op zaterdag 9 juni komt SVL in eigen huis in actie tegen Roda Boys Boys uit Bommelerwaard. Aanvang wedstrijd 15.00 uur. 

Voor zowel SVMM als DVSA verliep de eerste ronde van de nacompetitie dramatisch. SVMM dat in Utrecht aantrad tegen Hercules, liep tegen een 2-1 nederlaag aan. Een domper van jewelste voor de ploeg van trainer Fred Veenstra.  DVSA kwam tegen SVM uit en in Maartensdijk niet verder dan een pijnlijke en zeker niet verwachte 1-0 nederlaag. Ook voor de ploeg van trainer Jan van Dalem is daarmee het sprookje over en rest beide ploegen een jaar langer verblijf in de zaterdag vierde klasse.