• De vrouwen van FC Driebergen zijn op dreef

    JW Prins / FC Driebergen

Vrouwen FC Driebergen goed op weg

DRIEBERGEN ,,Het gaat goed met het vrouwenvoetbal in Driebergen", dat zegt Helen Forrer. De coördinator van de vrouwenafdeling van FC Driebergen kijkt met een goed gevoel terug op de eerste seizoenshelft van de competitie.

Danny van der Linden

De vrouwen van FC Driebergen begonnen dit jaar onder leiding van een nieuwe trainer. ,,Ton van Garderen is een hele rustige man en dat werkt heel goed bij de groep die we nu hebben", zegt Forrer (31). ,,Het team traint onder Ton heel gericht naar de wedstrijden toe. Op de donderdagen wordt er al heel erg gesproken over de tactiek die op zaterdag gehanteerd wordt. Ik merk dat dat erg goed werkt." Ook over de sfeer in de groep is Forrer positief. ,,De dynamiek is erg goed", zegt ze.

CONTRACTVERLENGING Trainer Ton van Garderen is voor een seizoen vastgelegd door FC Driebergen. ,,Maar als het zo blijft gaan hopen we dat hij langer blijft", zegt Helen Forrer. ,,Daar gaan we na de winterstop over praten met elkaar. De beslissing daarover hopen we in het voorjaar bekend te kunnen maken."

Het elftal van Van Garderen begon het seizoen met veel nieuwe speelsters. ,,Er kwamen veel talentvolle meiden over uit de jeugd. Die hadden wel eens met ons meegespeeld, maar het is toch afwachten hoe zich dat ontwikkelt. Ik kan zeggen dat ook dat erg positief verlopen is. Die meiden doen het erg goed en passen prima in de groep. Dat geldt overigens ook voor twee nieuwkomers van VV Jonathan uit Zeist", aldus Forrer.

NACOMPETITIE Een punt van aandacht is nog wel het resultaat. ,,We zijn te wisselvallig", erkent de coördinator. ,,De ene week spelen we heel goed en winnen we van goede teams, maar een week later gaat het net minder en verliezen we onnodig. Dat is jammer, maar geen ramp. Dit is een jong en nieuw elftal. Mensen moeten nog aan elkaar wennen en soms is het even zoeken. We zijn druk aan het kijken hoe we de groei kunnen bewerkstelligen."

Forrer wilde voorafgaand aan het seizoen niet praten over doelstellingen. ,,Die hadden we niet. Nu wel. We staan nu achtste in de competitie, dat is iets lager dan we hadden gehoopt. Wel zijn we van mening dat we ons moeten kunnen plaatsen voor de nacompetitie om zo mee te strijden om promotie. Die doelstelling hebben we. Dat mag je opschrijven."

VERENIGING Ook het tweede vrouwenelftal van FC Driebergen doet het goed. ,,Zij staan op een vijfde plaats en spelen steeds beter", vertelt Forrer. ,,Er ligt geen druk op dat elftal, al zou het mooi zijn als er over een paar jaar meer aansluiting is tussen het eerste en het tweede elftal. Nu speelt het eerste in de derde klasse en het tweede in de vijfde klasse. Maar we kunnen alleen maar positief zijn over hoe het nu gaat."

Forrer zegt voldoende steun voor het vrouwenvoetbal te ervaren binnen de vereniging. ,,We hebben met Erik Zegwaart een nieuwe voorzitter gekregen. Hij heeft zich van begin af aan al uitgesproken voor het vrouwenvoetbal. Hij ziet het als een goede toevoeging binnen de vereniging en probeert ook regelmatig een wedstrijd te komen bekijken", zegt Forrer. ,,Overigens gold die steun ook vanuit de vorige voorzitter, Peter Dingemans." FC Driebergen is een vereniging waar vrouwenvoetbal op de kaart staat. ,,Dat zal de komende jaren zo blijven", verwacht Forrer. ,,Ik denk ook dat het belangrijk is voor de sport, maar ook voor de vereniging."