• Foto Rinus van Denderen
  • Foto Rinus van Denderen

Trainers bezig aan laatste seizoen

HEUVELRUG Voor de hoofdtrainers Michel van Aken (DEV uit Doorn) en het duo Jan en Mark van Dalem (DVSA uit Amerongen) betekent het huidige seizoen, naast sportief presteren, tevens het afscheid als oefenmeester van de hoofdmacht van genoemde verenigingen. Een besluit wat tijdens de winterstop concreet werd en in goed overleg met de besturen van beide clubs is genomen.

Huub van Aerssen

DEV Voor Michel van Aken die aan zijn tiende seizoen bezig is voor 'De Elf Vrienden' uit Doorn, was het een weloverwogen besluit. ,,Ik vond het voor mijzelf tijd om na tien jaar als hoofdtrainer mijn functie neer te leggen. In mijn huidige functie kwam er door onder andere een scheefgroei in de organisatie van voetbaltechnische zaken binnen de vereniging té veel op mijn schouders terecht.

Tijdens de winterstop ben ik in eerste instantie gevraagd om als hoofd technische zaken deel uit te maken van het hoofdbestuur teneinde wat meer lijn aan te brengen op het gebied van voetbaltechnische zaken. Omdat ik mij nog niet geroepen voelde om als bestuurslid aan de slag te gaan, kwam het voorstel om als technisch manager verbonden te blijven aan de club, wat mij bijzonder aansprak. Dat betekent dat ik met ingang van het komende seizoen de functie van technisch manager en hoofd opleidingen ga combineren en in een nog nader te bepalen vorm aandacht ga besteden aan jeugd(trainingen)."

En verder: ,,Doelstelling is om het niveau op te krikken om voetballend weer een stapje te kunnen maken. DEV is en blijft een vereniging die ik in mijn hart heb gesloten. Of ik het veldwerk ga missen zien we dan wel weer."

DVSA Voor Jan van Dalem en zoon Mark is dit derde seizoen tevens het laatste optreden als hoofdtrainer(s) van het Amerongse vlaggenschip. ,,Helaas zijn we er de afgelopen periode niet in geslaagd om DVSA naar de gewenste derde klasse te brengen. Dat doet pijn. Alhoewel het behalen van een derde periode nog een overlevingskans biedt, is die kans niet groot.

Door het bestuur is mij gevraagd om na dit seizoen jeugd/jeugdtrainers te gaan begeleiden en opleiden. Daar beraad ik mij nu over, waarbij ook een nieuwe hoofdtrainersfunctie elders zeker tot de mogelijkheden behoort.

Voor Mark is het bij DVSA 'over en voorbij' op trainersgebied. Hij zal zich na dit seizoen in eerste instantie richten op zijn UEFA Coach C opleiding, waarbij een functie als assistent trainer of jeugdtrainer(selectieteam) zeker ook tot de mogelijkheden behoort. Vooralsnog scheiden na het eind van het seizoen onze sportieve wegen."

Met ingang van het seizoen 2019-2020 wordt Jan van Dalem opgevolgd door Jan Diepeveen. Hij is geen onbekende voor DVSA en heeft binnen de vereniging een ruime staat van dienst als speler en trainer.