• LTV Maarn

Tennistoernooi Grand Slams for Kids in Maarn

MAARN Voor de tennisjeugd begint het seizoen met een spetterend weekendtoernooi op 30 en 31 maart. De banen van LTV Maarn zullen omgetoverd worden in de sfeer van de Australian Open voor de eerste Grand Slams for Kids. Inschrijven kan vanaf nu via www.toernooi.nl.

Monique José Timmermans

Cliantha Hooi van de jeugdactiviteitencommissie: ,,We wilden in Maarn graag een jeugdtoernooi in het weekend en het is geweldig leuk om aan te kunnen sluiten bij dit landelijke initiatief. Het is een reizend circus waarbij op verschillende tennisverenigingen jeugdtoernooien in grand slam-sfeer worden georganiseerd. Naast de wedstrijden zijn er rond de baan activiteiten zodat iedereen de hele dag met tennis en conditie bezig is. Ook als je moet wachten op je volgende partij."

PLEZIER Plezier op en buiten de baan staat centraal tijdens de Grand Slams for Kids, wat wordt georganiseerd voor tennissers van 10-17 jaar, met voor de 10-13-jarigen zowel groene als gele ballen. De jongens en meisjes worden op leeftijd en niveau ingedeeld voor minimaal twee wedstrijden in de poule. Wie veel deelneemt aan toernooien uit deze serie en wint, maakt in 'the finals' kans op de hoofdprijs: een bezoek aan Roland Garros in Parijs.

,,Deelnemen is belangrijker dan winnen. Tennissen leer je door het veel te doen, tijdens lessen en zeker ook tijdens wedstrijden." Vandaar dat LTV Maarn de activiteitenkalender voor komend seizoen klaar heeft. Na de Grand Slams for Kids, is er onder andere de jeugdcompetitie, het jeugdclubkampioenschap en de tennisweek in de zomervakantie.

ALL-INPAKKET De grootste verandering is dat er voor jeugdleden een jaarprogramma is opgesteld waarin lidmaatschap van de vereniging, tennislessen en activiteiten geïntegreerd zijn. ,,Tot vorig jaar waren dat steeds aparte stappen om te zetten. Telkens weer inschrijven voor een serie lessen of een toernooi. Wat we zelf organiseren, is nu in het jaarprogramma opgenomen en daar verwachten we de aanwezigheid van alle jeugdleden. Zo boek je meer vooruitgang en wordt tennis veel leuker. Het is in feite zoals het op hockey- en voetbalverenigingen al jaren werkt", weet Kiran Dijkstra uit ervaring.

Binnen de tenniswereld is de stimulering en aanpassing van het jeugdtennis aan de huidige tijdgeest al langer gaande. ,,Wij merken dat toernooien die de hele week duren voor kinderen niet aantrekkelijk zijn. De hele week vrij houden en halen en brengen naar andere verenigingen lukt ouders niet. Het systeem met de verschillende kleuren ballen, passend bij leeftijd en niveau, heeft inmiddels zijn effectiviteit bewezen", aldus Marjolein Roper.

SCHOLEN Met het uitnodigen van de basisscholen uit Maarn en Maarsbergen komen alle leerlingen twee keer per jaar in aanraking met tennis op de tennisbaan. ,,Dit is een gezamenlijk circuit waaraan ook MHCMaarn en SVMM meedoen." De tennisschool heeft bij LTV Maarn een actieve rol bij de jeugdactiviteiten en ook op de padelbanen zijn regelmatig jeugdleden te vinden. ,,We merken dat jeugd padel echt leuk vindt."

Deelnemen aan de Grands Slams voor Kids kost 12,50 euro. Opgeven kan via www.toernooi.nl. ,,Doe je dit voor 8 februari, dan maak je kans op twee VIP-kaarten voor het ABN AMRO WTT." De jeugdactiviteitencommissie en de tennisschool - met oud-LTV Maarn-jeugdtennisser Maurits van der Velpen nu als tennisleraar - zijn er klaar voor om wel 70 tot 80 jonge tennissers te ontvangen op 30-31 maart.

Meer informatie op www.ltvmaarn.nl