• Robert Bokx vertelt met trots over de renovatie van het tennispark van LTV Maarn

    Monique José Timmermans

LTV Maarn renoveert tennispark

MAARN De LTV-leden zijn nog maar net gewend aan de aanblik van twee nieuwe padel­banen op hun park, of het volgende grote project dient zich al weer aan: de renovatie van de acht tennisbanen, het hekwerk, de bestrating en de baanverlichting.

Monique José Timmermans

Robert Bokx, lid van het dagelijks bestuur en van de projectgroep die het project begeleidt, vertelt: ,,Het park is aangelegd in het jaar 2000. In dat jaar verhuisden we van de Tromplaan naar de Planetenbaan. De banen, verlichting, hekwerk en bestrating zijn dus 19 jaar oud. De bestrating is zelfs nog veel ouder, want die is nog afkomstig van het oude park."

BESPAREN De tennisbanen hebben een theoretische levensduur van ongeveer 15 jaar, maar door gedegen werk van de leden van de parkbeheercommissie heeft de club het nog wat langer kunnen uitzingen. Maar nu is de tijd rijp om in actie te komen. Het hekwerk heeft al enkele stormen niet goed kunnen doorstaan en het voldoet niet meer aan de eisen.

,,De verlichtingsmasten kunnen nog jaren mee, maar de armaturen worden vervangen en maken plaats voor led verlichting. Dat is in lijn met het beleid van de gemeente en het gaat aanzienlijk besparen op energielasten. Verder zijn de betonnen tegels erg lelijk en passen niet meer in het beeld als je het park vernieuwt. Dus die worden ook vervangen.''

GRAVEL ,,Materiaal voor de huidige baansoort Canada Tenn wordt steeds moeilijker verkrijgbaar", vervolgt Bokx, ,,Dus willen we overgaan op een andere baansoort. Wel één met vergelijkbare speeleigenschappen. Dus een lange periode per jaar bespeelbaar en water dat snel wegloopt. Na een gedegen onderzoek is gekozen voor gravel onder afschot. Dit wordt door de meeste tennissers beschouwd als de ideale ondergrond. En de aanblik is fraaier dan het grijs dat we nu gewend zijn. Ons park zal een gedaantewisseling ondergaan die zijn weerga niet kent."

AANLEG Er is eerst nog werk te doen. ,,In het weekend van 2 en 3 november, na de najaarscompetitie, gaan we de netten, de baandoeken, de baantellers en het overige meubilair weghalen. De aannemer, Tennis Totaal uit Zwinderen, kan dan vanaf 4 november aan de slag. De verwachting is dat rond de jaarwisseling het grote werk gedaan is. Er kan dan nog niet worden gespeeld. We moeten wachten totdat we geen vorst meer krijgen. Dan kunnen de lijnen erin en kan er gewalst worden. We hopen ergens in maart de banen te heropenen."

LESSEN TIJDENS VERBOUWING Natuurlijk wil iedereen op tennisvlak klaar zijn voor het nieuwe seizoen. De lessen gaan dan ook door. ,,Voor de tennislessen van de jeugd kunnen we uitwijken naar de tennisbal in Doorn. Voor de lessen van de senioren kunnen we terecht bij onze vrienden van Larsheim (Leersum) en wellicht ook 't Schilt (Woudenberg). We zijn alle partijen erg dankbaar dat ze ons helpen." Wie toch een balletje wil slaan in Maarn. De padelbanen en de bar blijven gewoon open tijdens de renovatie van de tennisbanen.

FRAAI ,,We verwachten dat het park voor iedereen aantrekkelijker zal worden. Niet alleen de aanblik, maar ook de spelbeleving. De nieuwe padelbanen hebben tot nu toe zestig nieuwe leden opgeleverd. Na de renovatie hopen we op eenzelfde groei van het aantal leden. Ook zullen onze toernooien aantrekkelijker worden voor zowel onze eigen spelers als spelers van buiten. Het gaat zo ontzettend fraai worden hier! We zien de toekomst dus met vertrouwen tegemoet."