• Robbin Beijnhem, Bart Gijsbertsen, Koen van der Horst, Boudewijn de Jongh en Wesley Nieuwendijk vormen het eerste team.

    TC Manger Cats

TC Manger Cats krijgt waardering van leden

DRIEBERGEN Bas Stroeken (51) is sinds een jaar voorzitter van Tennis Club Manger Cats en zag het vlaggenschip van de club promoveren naar de eerste klasse. Daarnaast wil Stroeken dat de vereniging nog meer een prettige en gezonde leefomgeving wordt voor jong en oud.

Danny van der Linden

,,Ik heb altijd aan tennis gedaan", begint Stroeken zijn verhaal. ,,Ik ben als het ware opgegroeid in de speeltuin van de tennisclub. Ik doe ook aan squash, padel, golf, tennis, zeilen en hardlopen. Maar tennis blijft mijn favoriete hobby." En dus is Stroeken al vanaf 2002 lid van de tennisclub Manger Cats.

VERANTWOORDELIJKHEID ,,Wij zijn wel een gezelligheidsvereniging. Voor toptennis moet je in Doorn zijn, al zijn de sportieve prestaties van ons eerste team uitstekend", meent de preses die bezig is de vereniging de verduurzamen: ,,Dat past in de huidige maatschappij. Je moet ook als sportclub je verantwoordelijkheid nemen." En dus kwamen er zonnepanelen en werd er bij de tennisbanen LED-verlichting geplaatst. ,,Ook zamelen we oude tennisballen in voor een goed doel. Zij halen zo geld op voor tennis voor gehandicapten", aldus Stroeken. ,,En je kunt je afvragen of je in een gezonde leefomgeving die je als sportclub bent wel mierzoete sportdrankjes wilt verkopen of de zakken chips zo prominent op de bar moet hebben staan."

Het beleid van de tennisclub wordt door de leden gewaardeerd. Stroeken:,,Afgelopen zomer hebben we een enquête gehouden. Daaruit bleek dat de respondenten van dat onderzoek ons een acht geven als waarderingscijfer. Dat is hoog en daar zijn we trots op." Toch zijn er nog verbeterpunten die de voorzitter voor ogen heeft. ,,We hebben ruim zeshonderd leden. Dat geeft een luxeprobleeem want met zoveel leden zijn er maar beperkt banen beschikbaar. Daar moet meer balans in komen."

PRESTATIES ,,Warmte en gezelligheid zijn belangrijke kernpunten van deze club", zegt Bas Stroeken die zelf in een warm bad terecht kwam bij zijn eerste ervaringen met Manger Cats. ,,Nieuwe mensen zijn bij ons altijd welkom. We organiseren dan ook regelmatig evenementen om elkaar beter te leren kennen. Overigens is ook ons stratentoernooi sinds jaar en dag een succesvolle dag waarop straten het op de tennisbaan tegen elkaar opnemen." Overigens kunnen nieuwe leden zich via de website van de club informeren of aanmelden.

Het eerste team van de TC Manger Cats komt dit jaar uit in de eerste klasse. ,,Dat is iets waar we graag aandacht aan besteden", vertelt Stroeken. ,,We steunen dit team ook door middel van sponsoring en kleding." Ook in sociaal opzicht zijn de goede resultaten een item binnen de vereniging. ,,Rond de wedstrijden proberen we veel publiek te regelen om het team te ondersteunen."

Afgelopen zondag bleek de aanval succesvol toen er ongeveer tachtig toeschouwers op de wedstrijd tegen Bargeres afkwamen. Koen van der Horst, aanvoerder van het Manger Cats team, toont zich enthousiast over de aanpak van het bestuur. ,,Superleuk! Het was ook echt gaaf om de aanmoedigingen van het publiek te horen. Dat doet wel wat met je", zegt hij. ,,Het mooiste compliment is misschien wel dat onze tegenstanders na afloop aangaven dat ze echt voelden dat ze een uitwedstrijd speelden."

LIJFSBEHOUD Minimaal zesde willen de Driebergse tennissers worden. ,,Dan blijven we in de eerste klasse en dat is onze ambitie", zegt Van der Horst. ,,Een lastige opgave, maar als we hard werken en geen blessures krijgen, zie ik wel mogelijkheden om overal wat puntjes te sprokkelen." De wedstrijd tegen Bargeres ging met 2-4 verloren.

Kijk voor meer informatie op www.mangercats.nl