SVMM tankt vertrouwen

MAARN Zaterdag vierdeklasser SVMM behaalde in de uitwedstrijd tegen de Posthoorn uit en in Amersfoort een zwaar bevochten 1-2 overwinning. Een overwinning die als eerste wedstrijd in de derde periode als zeker verdiend kan en mag worden genoemd. SVMM trainer Olaf Kersbergen:,, Alhoewel we tal van spelers misten, hebben we tot het einde toe alles gegeven om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. En dat is ook gelukt ondanks het feit dat we in de slotfase het vernuft misten om een hogere uitslag te bewerkstelligen en het tot eind toe billen knijpen bleef."

In de 10e minuut kwam SVMM op een 1-0 achterstand en was vermeend buitenspel er de oorzaak van de Maarnse verdediging niet adequaat reageerde. Maar vanaf dat moment gingen bij SVMM de ogen open en kwam het besef dat het met verzorgd voetbal niet veel verder kwam. Dat betekende dat de Kersbergen formatie de mouwen oprolde en op jacht ging naar de gelijkmaker. Alhoewel daar zeker kansen toe waren, werd verzuimd af te ronden waardoor het tot aan de rust bij de 1-0 achterstand bleef.

Maar met een in de rust besproken gewijzigd tactisch concept, wierp dat al in de 51e minuut de vruchten af en kwam SVMM op gelijke hoogte door een treffer van de ingebrachte Christiaan Janssen (1-1). Alhoewel de thuisploeg halverwege de tweede helft dichtbij een hernieuwde voorsprong kwam, bleef SVMM op het vinkentouw en wist met een treffer van Guido Kersbergen in de 81e minuut de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken (1-2).