• Sebastiaan Bode

SVL had recht op meer

LANGBROEK In het treffen tegen het eveneens gepromoveerde Eemdijk slaagde de nieuwbakken hoofdklasser SVL er niet in om tot winst te komen. In Eemdijk verloor de ploeg van trainer Jan Gaasbeek met 1-0 van de altijd moeilijk bespeelbare thuisploeg. Gaasbeek:,, Over de gehele wedstrijd gezien hadden we zonder meer het betere van het spel. Maar qua balbezit klopte het vandaag niet helemaal en kregen we in de omschakeling in de 60e minuut de goal tegen. Zuur puntenverlies gezien het feit we voetballend meer op de mat hebben gelegd."

In een wedstrijd die zeker niet het niveau van hoofdklassevoetbal in zich had, leed SVL te veel balverlies en wist net als Eemdijk in de eerste helft nauwelijks kansen te creëren. Het was aan een tweetal knappe reddingen van SVL doelman Geert Willem Merkens te danken dat het tot aan de rust bij een 0-0 gelijke stand bleef.

In de tweede helft kwam SVL goed uit de startblokken en wist zelfs een aantal malen gevaarlijk door te komen. Maar in de 60e minuut maakte Henry de Graaff aan alle goede SVL voornemens een einde en kopte Eemdijk naar een 1-0 voorsprong. Ondanks dat SVL opportunistischer ging spelen, slaagde de Gaasbeek formatie er niet meer in om op gelijke hoogte te komen en sloot het eerste optreden in de hoofdklasse af met zuur puntenverlies.