Ruime overwinning voor sterk HDS

LEERSUM In het thuistreffen tegen de Meer uit Amsterdam behaalde zondag derdeklasser HDS een ruime en dik verdiende 4-0 overwinning. Alhoewel het daar in de eerste helft niet helemaal naar uitzag, toonde de thuisploeg in het tweede deel veel zelfvertrouwen en was dan ook veruit de bovenliggende partij. HDS trainer Jacco Kampert:,, Ik heb vanmiddag genoten. We toonden niet alleen veel inzet, maar speelden sterk vanuit een goede organisatie. Met name na rust was het vaak een lust voor het oog en hebben we de supporters een prettige middag bezorgd. Compliment voor de ploeg."

Al direct bij aanvang van de wedstrijd was merkbaar dat HDS er een leuk potje van wilde maken. Met goede combinaties en op tempo werd de Meer ver terug gedrongen op eigen helft, maar bleven de Amsterdammers in de counter gevaarlijk. Het ontbrak de Leersummers echter aan een juiste afwerking, waardoor veel kansen verloren gingen en HDS pas kort voor rust op een verdiende 1-0 voorsprong kwam (Rick van Cooten).

Na rust stelde HDS echter orde op zaken en snelde door treffers van 2x van Cooten (hattrick) en verdediger Levi van de Grift naar de uiteindelijke 4-0 overwinning. Een overwinning die op alle fronten dik en dik verdiend mocht worden genoemd.