• archief BDUmedia

Roze rugbyers krijgen tweede veld

DRIEBERGEN Even waren ze ongerust bij rugbyclub Pink Panthers, want ze konden de beloofde aanleg van het felbegeerde tweede speelveld niet in de gemeentestukken terugvinden. Maar maandagavond nam sportwethouder Chantal Broekhuis de laatste onzekerheid weg. Ze verzekerde de politiek en de rugbyers dat het tweede rugbyveld er volgend jaar komt.

Michiel Schaaij

De rugbyers hadden het zekere voor het onzekere genomen. Ze zorgden ervoor dat de publieke tribune van de gemeenteraad vrolijk roze kleurde. De komst van een tweede rugbyveld is voor de Pink Panthers van groot belang. Volgens voorzitter Marten Kampman is de club de afgelopen periode flink gegroeid. Elk jaar steeg het ledental met zo'n twintig procent.

AANWAS Daarmee lopen de Pink Panthers tegen hun grenzen aan. ,,De natuurlijke aanwas is zo groot, dat we maar zijn gestopt met de actieve werving van jeugdleden", aldus Kampman. Volgens de voorzitter zit niemand op een ledenstop te wachten en dus moet er snel iets gebeuren. Ook al omdat het enige veld nu door het vele gebruik wordt afgetrapt, hetgeen tot blessures kan leiden.

OVERBRUGGEN Onder luid applaus van de opgetrommelde rugbyers bracht wethouder Broekhuis duidelijkheid. ,,Het geld staat inderdaad wat verdekt opgesteld. Maar het benodigde bedrag is voor 2019 gereserveerd, dus het tweede veld gaat er komen." In overleg met het bestuur van FC Driebergen hopen de rugbyers het komende speelseizoen nog te kunnen overbruggen.