Prachtige overwinning HDS

LEERSUM Zondag derdeklasser HDS liet er ook in de eerste wedstrijd na de winterstop geen gras over groeien. Na een goede eindreeeks in het eerste deel van de competitie won een zelfverzekerd HDS ditmaal van koploper Vriendenschaar. In Culemborg werd het 1-3 voor de ploeg van trainer Jacco Kampert.

Een dik tevreden Kampert na afloop van de wedstrijd:,, De overwinning hebben we als collectief op de kaart gezet. Ondanks het feit dat we een groot deel van de tweede helft met tien man speelden, bleef de ploeg de vaart er in houden en waren de punten dan ook dik verdiend te noemen. Een compliment is dan ook zeker op zijn plaats."

Alhoewel beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, had HDS net wat meer overwicht wat zich in de 41e minuut vertaalde naar de 0-1 voorsprong door Roy Meerwijk. Met die stand gingen beide ploegen aan de thee en beloofde het nog een interessante tweede helft te gaan worden. En dat werd het ook.

In de 54e minuut kwam de thuispoeg op gelijke hoogte (1-1) en vergat HDS kort daarvoor te voorsprong te vergroten. Geleidelijk aan werd Vriendenschaar beter en moest Leersum ver terug op eigen helft. Toen de Kampert formatie in de 58e minuut met tien man kwam te staan (rode kaart doelman Johan Versteegh, vervanger de jeugdige Gerwin Loef), leek HDS aan het kortse eind te gaan trekken.

Maar het tegengestelde was het geval. HDS rechtte de ruggen en kwam door twee fraaie treffers van Wilco van Drie op een 1-3 voorsprong wat tevens ook de eindstand betekende. Een gedegen en dik verdiende driepunter voor de Leersummers.