• Sebastiaan Bode

Ploeteren tijdens warme Ludenti-open

DOORN Op de tennisbanen in Doorn werd afgelopen week opnieuw de Ludenti-open gespeeld. Het tennistoernooi stond jarenlang bij tennisliefhebbers met dikke letters in de agenda en in de enorme hitte konden de tennissers laten zien wat ze waard waren. Ook dit jaar bleek er weer een felle strijd te zijn wie er met de winst vandoor ging, al stond het plezier duidelijk hoog in het vaandel. Zo was het terras gevuld met jong en oud en werd er op de baan fanatiek getennist.

Jeroen van der Veer

Na elke partij werd direct de tuinslang opengedraaid om het veld te koelen. In de temperaturen van afgelopen weekend, waarbij de 35 graden werd aangetikt, was het enorm zwaar. Steevast werd er na een partij dan ook de verkoeling in de schaduw opgezocht, waarbij een ijskoud drankje niet mocht ontbreken.

Om half vier ging iedereen er goed voor zitten, toen Frank Mulder het op moest nemen in de absolute finale tegen Cas Teijssen. Beiden heren waren de hoogst genoteerde en maakte er in Doorn een mooie strijd van. De 'drietjes' hadden het geluk dat er een heerlijk briesje over de baan ging en de zon achter de wolken verdween. Uiteindelijk was Cas Teijssen de verdiende winnaar.

Lees het hele artikel in de krant van donderdag 9 juli.