• Topjudoka Noël van 't End eet graag bij De Markies in Driebergen.

    Noël van 't End

Driebergs restaurant met wereldkampioen judo op weg naar Tokio

DRIEBERGEN Met topjudoka Noël van 't End heeft restaurant De Markies van Carabas in Driebergen een nieuw uithangbord. Eigenaar Ton Klomp en de wereldkampioen judo sloten onlangs een sponsorovereenkomst. Dat kwam niet zomaar uit de lucht vallen.

Danny van der Linden

De in Houten geboren judoka woonde van zijn tweede tot zijn zestiende in Doorn. ,,Ik zat in Driebergen op school en Victor Klomp en ik zijn al sinds groep vier bevriend. We zijn echt maatjes", vertelt Van 't End. ,,Ik eet graag bij De Markies. Het eten is er lekker en ze houden graag rekening met mijn dieet."

Van 't End moet goed op zijn gewicht letten. ,,Ik mag niet te licht worden, maar ook niet te zwaar. Daar moet ik in bepaalde periodes rond wedstrijden wel goed rekening mee houden. Bij De Markies helpen ze me daar ook bij." Van 't End is blij met de nieuwe sponsor. ,,Een topjudoka verdient niet wat topvoetballers verdienen, dus alle hulp is welkom."

INSTAGRAM ,,Ik heb ook Instagram en deel updates met mijn volgers. Dat zijn er nu negenduizend. Die zullen deze nieuwe sponsor regelmatig voorbij zien komen." Want Van 't End heeft de rit van zijn huidige woonplaats Arnhem naar Driebergen er graag voor over om te eten in zijn favoriete restaurant. ,,Lekker eten en met mijn vriend samen zijn. Wat wil je nog meer?"

Vaak eet Van 't End met meer vrienden bij De Markies van Carabas. ,,Gezellig een hapje en een drankje. Hoewel ik meestal water drink. Alcohol zit er voor mij niet in vanwege de sport." Van 't End is geen moeilijke eter. ,,Ik vind veel lekker", erkent hij. ,,Maar bij De Markies geniet ik het meest van de saté van kippendij en varkenshaas, al vind ik ook de carpaccio om te smullen!"

OLYMPISCHE SPELEN ,,Ik ben een sportliefhebber", zegt Ton Klomp. ,,Noël is een vriend van onze familie. Hij is al vanaf zijn zevende bevriend met mijn zoon Victor. Ik ben altijd zeer betrokken geweest bij de sportcarrière van Noël. In 2016 ben ik mee geweest naar Rio de Janeiro toen Noël mee deed aan de Olympische spelen. Ik heb ook al geboekt voor de komende spelen in Tokio."

Klomp is altijd sportliefhebber geweest. ,,Ik mis nooit een uitzending van Studio Sport en doe zelf aan fietsen en tennis. En ik speel padel."

STEUNEN Deze liefhebberij deed Klomp besluiten in het sponsorschap te stappen. ,,Ik werd uitgenodigd op Papendal en zag daar dat topsporters heel hard moeten werken om topsporter te zijn. Daar krijgen ze financieel niet veel voor terug. Ik besloot twee sporters te ondersteunen als sponsor. Naast Noël sponsoren wij met De Markies ook nog Imke van der Aar. Zij is badmintonster en doet komend weekend mee aan het Nederlands kampioenschap."

,,Het ondersteunen van deze sporters geeft mij en Victor een goed gevoel. Wij volgen hen op de voet en we hopen dat het ze goed zal vergaan. We wensen Noël dan ook veel succes op de Olympische Spelen in Tokio." De judoka en het restaurant hebben een sponsorovereenkomst voor één jaar met een optie tot verlenging.