Nuttige driepunter voor HDS

LEERSUM Zondag derdeklasser HDS haalde in de uitwedstrijd tegen Aurora drie nuttige punten binnen. In Werkhoven behaalde de ploeg van trainer Jacco Kampert een 0-1 overwinning. Kampert:,, Van enig voetballend vermogen was op dit dramatisch bespeelbaar veld nauwelijks sprake. Aurora hanteerde alleen maar de lange bal en de nodige fysiek. We hebben geprobeerd dit voetballend op te lossen, wat overigens maar voor een deel lukte. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd. Belangrijk zijn de drie punten die we mee naar Leersum hebben genomen."

Alhoewel een gehavend HDS (een zestal vaste waarden door tal van omstandigheden niet in de ploeg) in het eerste deel wel wat mogelijkheden kreeg, bleef het in de afwerking matig en werd de rust bereikt met een 0-0 tussenstand, waarbij vermeldt dient te worden dat de thuisploeg in de 40e minuut met tien man kwam te staan (directe rode kaart).

Met in de tweede helft een extra aanvaller in de ploeg ging de Kampert formatie op zoek naar de openingstreffer die in de 65e minuut ook viel dankzij een doelpunt van Tom v/d Lugt (0-1). Alhoewel HDS vervolgens nog wel wat mogelijkheden kreeg om uit te breiden, bleef het bij die toch wel moeizame en marginale 0-1 overwinning. Een wedstrijd zonder enig hoogtepunt maar met het maximale rendement!