• Inmiddels is ook de toplaag op de padelbanen aangebracht. Bart Matthee, Robert Bokx en Ronald Beduel zijn klaar om te spelen.

    Monique José Timmermans

Nu ook padel-banen bij LTV Maarn

MAARN De officiële opening van de nieuwe padel-banen bij LTV Maarn is op 9 juni tijdens het Open Toernooi, maar deze week worden al de eerste wedstrijden gespeeld op het nieuwe blauwe veld. ,,De kou is voorbij, de rackets kunnen weer uit de tas. Ook voor de reguliere tennisbanen", aldus Robert Bokx.

Monique José Timmermans

Trots loopt Bokx over het tennispark aan de Planetenbaan waar de afgelopen weken hard gewerkt is. Veel grondwerk is verzet en het mini-tennisveldje en de oefenmuur hebben plaatsgemaakt voor de twee schitterende padel-banen. ,,We hebben met de hele vereniging twee jaar toegeleefd naar dit moment en eindelijk is het zo ver. Dit project gaat ons veel plezier brengen. En nieuwe leden!"

DYNAMIEK De banen zijn iets kleiner dan de reguliere tennisbaan en hebben een glazen achterwand. Ballen mogen daartegen stuiteren en alsnog verder gespeeld worden. ,,Dat geeft tempo en dynamiek aan het spel, er zijn immers geen uitballen meer", vertelt tennis- en padeltrainer Bart Matthee. ,,Jonge spelers voelen zich aangetrokken door de snelheid. Toch is het ook een sport die tot op hoge leeftijd uitgeoefend kan worden, of zelfs na blessureleed bij tennissen."

Volgens Matthee kan het lopen beperkt worden doordat er alleen dubbels gespeeld worden, de ballen terug stuiteren van de wanden en het onderhands serveren maakt de sport vriendelijker voor mensen met schouderblessures. ,,Op de tennisbaan is een stevige service vandaag de dag echt een vereiste in de competitie."

KIJKEN Wie nieuwsgierig is naar deze snelgroeiende sport is van harte welkom bij LTV Maarn. Er doet al een team mee aan de voorjaarscompetitie. Op zaterdag 9 juni is er ook een competitiewedstrijd. Ronald Beduel is lid van het competitieteam (en van het Nederlands team) en mede-initiatiefnemer voor de aanleg van de padel-banen in Maarn. ,,Ik kende de sport, speelde elders en met het groeiend aantal beoefenaars zag ik de kansen voor LTV."

PROEVEN Sport/tenniskleding en schone sportschoenen zonder noppen zijn voldoende om een keer proef te spelen. De club heeft bij de bar padelrackets te leen om de baan mee op te gaan. Het racket ziet er totaal anders uit dan men van een tennisracket gewend is – de vorm heeft wat weg van beach tennis. De bal daarentegen lijkt erg op een gewone tennisbal.

LESSEN Matthee: ,,We gaan ook padel clinics organiseren. Binnenkort publiceren we hierover op de website van de LTV Maarn. We stellen deze ook open voor niet-leden, als kennismaking. Daarnaast worden er vaste lesgroepen gevormd. Voor wie alleen padel wil spelen en daarom geen gebruik maakt van de tennisbanen, is een apart lidmaatschap af te sluiten. Zie voor de kosten en voorwaarden de website ltvmaarn.nl, kijk onder vereniging / ledenadministratie.

VEELZIJDIG Naast padel blijft de tennissport natuurlijk alle aandacht krijgen. De jeugd is inmiddels met de competitie begonnen en de activiteitenkalender voor dit seizoen wordt steeds voller. Het park is met z'n verschillende mogelijkheden ook geschikt voor het organiseren van bijvoorbeeld een bedrijfsuitje.

SPAREN De tennisbanen steken een beetje af bij de gloednieuwe padelvelden. ,,De tennisbanen worden regelmatig gekeurd en liggen er ondanks hun leeftijd goed bij. We zijn er zuinig op, de renovatie van de tennisbanen is wel het volgende project dat we gaan aanpakken. Het wordt steeds mooier hier in Maarn", lacht Robert Bokx.

Kijk voor alle actuele informatie op www.ltvmaarn.nl.