• Danny van der Linden

Nieuwe leden welkom bij SV Spirit

DRIEBERGEN Voor Jos van Grinsven (49) zijn de maandag- en woensdagavonden steevast gereserveerd voor sportvereniging Spirit. Als afdelingsleider van de volleybaltak van de omnivereniging is hij al jaren op vele fronten actief. Van het huren van de zaal tot het maken van de begroting van de volleybalafdeling: Van Grinsven doet het allemaal.

Danny van der Linden

,,Ik ben in 2002 in Driebergen komen wonen. Toentertijd was er al sprake van een fusie waar SV Spirit uit zou ontstaan", vertelt Van Grinsven, die in het dagelijks leven als planner werkt. ,,Ik kom van oorsprong uit Noordwijk en volleybalde daar ook. Door mijn broer kwam ik in aanraking met de sport, terwijl mijn vader als bestuurslid aan de vereniging verbonden was." Het volleybalvirus is niet doorgegeven aan de kinderen: ,,Die korfballen met veel plezier bij Dalto. Dat is ook een uitstekende Driebergse vereniging, waar men een sterkte jeugdafdeling heeft. Ik vind het belangrijk dat kinderen sporten in een team. Dat mijn kinderen ook nog eens een gemengde sport beoefenen vind ik helemaal geweldig."

ZEISTER VOLLEYBAL COMPETITIE Jos van Grinsven zelf voelt zich thuis in het volleybal en in het bijzonder bij Spirit. Hij groeit in de loop der jaren uit tot de spin in het web van de volleybalafdeling. ,,Het voordeel is wel dat Spirit een omnivereniging is. Daardoor kunnen we als afdeling veel zelf zonder meteen bestuurlijke functies te hoeven vervullen."

De volleybalafdeling van Spirit komt uit in de Zeister Volleybal Competitie. ,,Deze regionale competitie voor Zeist en omliggende plaatsen bestaat al heel lang, maar heeft momenteel te kampen met een terugloop aan leden en teams", vertelt Van Grinsven, die zelf uitkomt in een gemengd team in de competitie. ,,Er zijn wel initiatieven gestart om de competitie weer groter en bekender te maken. We hopen dat mensen weer enthousiast over volleybal worden." Van Grinsven is in elk geval positief over de sport:,,Je speelt in een klein team, bent dus niet individueel bezig. De sport is snel en intensief, maar toch kan iedereen het op zijn of haar eigen niveau spelen. Dat spreekt mij aan in het volleybal." Ook met de gezelligheid zit het wel goed. ,,Met name de recreanten die op woensdag in Hoenderdaal spelen, spelen hun laatste set in de kantine met veel plezier", aldus Van Grinsven.

JEUGD Het is niet bij iedereen bekend dat er bij volleybal gemengde teams bestaan. ,,Toch is dat in onze competitie al jaren zo", weet Jos van Grinsven. ,,Ook bij ploegen die onder de volleybalbond (NEVOBO) uitkomen bestaan er gemengde teams. Maar dat is wel op recreatief niveau."

Qua nieuwe aanwas lijkt de volleybalsport er in Nederland niet zo goed voor te staan. ,,Er is over het algemeen weinig belangstelling van de jeugd om te gaan volleyballen. Dat is jammer. Het is belangrijk dat hier iets aan gedaan wordt", vindt Van Grinsven. ,,Zelf hebben we bij Spirit niet de ambitie om een jeugdafdeling te starten, maar er zijn genoeg verenigingen in de buurt waar ook de jeugd met plezier kan volleyballen. Bij ons zijn de leden tussen de achttien en vijfenzeventig jaar oud."

Mensen die interesse hebben in de volleybalsport kunnen zich melden bij SV Spirit. ,,Iedereen is welkom om een paar keer mee te doen. Spirit is een laagdrempelige vereniging", legt Van Grinsven uit. ,,Neem dus eens een kijkje op www.svspirit.nl of kom langs op maandag- of woensdagavond in Sportcentrum Hoenderdaal."