• Monique José Timmermans

Nieuw damesteam bij SVMM in Maarn

MAARN Het moet allemaal wat serieuzer dan gewoon een balletje rondtrappen. Daar zijn de SVMM-dames – veelal moeders van jonge voetballende F'jes – het over eens. Gezelligheid buiten de lijn is ook heel belangrijk net als de regelmaat van wekelijks trainen. En zo hebben ze elkaar gevonden en zijn ze druk om in Maarn een damesvoetbalteam op te richten.

Monique José Timmermans

Om dat al concreet op de kaart te zetten, wordt er elke maandagavond van 20.15 tot 21.30 uur getraind op de velden van SVMM aan de Buurtsteeg. Met een trainer. ,,We beginnen vanaf de basis. Dan heb ik het over balgevoel, inzicht in het spel, vrijlopen en afspelen. Conditie opbouwen gebeurt dan vanzelf ook", aldus Tristan Linnenboom.

POSITIEVE ENERGIE Het begon allemaal vorige zomer toen de Oranjedames bij het Europees kampioenschap hoge ogen gooiden. ,,Het gaf een positieve energie in ons gezin met voetballende kinderen. Het heeft bij mij het gevoel aangewakkerd dat voetbal ook iets voor mij zou kunnen zijn", aldus Nicolien van den Brom. ,,Een vast moment in de week een teamsport wilde ik graag en de keus viel dus op voetbal." Hoe gaaf zou het zijn om naast de tennissters en hockeysters in Maarn óók een energiek damesvoetbalteam te hebben. Om lekker buiten te sporten op vaste momenten in de week. Met alle sfeer eromheen: trainen, competitie, bardiensten draaien, sponsoren zoeken en zeker ook de gezelligheid.

SCHOOLPLEIN Ze gooide op het schoolplein een balletje op en vond daar andere enthousiaste moeders. ,,Inmiddels ontstaat er een harde kern van vrouwen die er elke week zijn. Enkele dames kunnen minder makkelijk elke week, maar blijven rondom de harde kern wel betrokken en trainen mee om te kunnen invallen." Meer leden zijn welkom, want de harde kern moet groeien.

Natuurlijk is iedereen van harte welkom, ook dames die niet in Maarn wonen. ,,En zo gaat de tamtam razendsnel, want komen de huidige teamleden zelf ook met vrouwen uit hún netwerk op de proppen. Met een vaste basis van zeven spelers kunnen we gaan deelnemen aan een competitie."

VOETBALCLUB Voor SVMM is het leuk weer een damesteam te hebben. ,,Dat steunen we van harte en met de contacten die we bij de voetbalclubs in omliggende dorpen hebben, kunnen we al snel tot een wat groter geheel komen."

De Maarnse voetbalclub heeft ervaring met mixed teams van verschillende clubs, maar ook met het organiseren van een oefenwedstrijd. ,,Dan kun je wel een wedstrijdje spelen, zonder gelijk aan een competitie deel te nemen." Alhoewel die competitie wel degelijk als doel gesteld is.

,,We willen winnen", lacht Kirsten Vermeer. Zij krijgt bijval van Mirjan van Eck, een van de weinige die al in haar jeugd gevoetbald heeft. Gedacht wordt aan een competitie met een serie wedstrijden in het voor- en najaar op de vrijdagavond in teams van in totaal 7 tegen 7. Het is een duidelijk doel waar de dames naar toe werken.

Wie interesse heeft om ook te gaan voetballen in dit damesteam kan contact opnemen met SVMM en dat kan via het mailadres info@svmm.nl.

Meer informatie over het damesteam is te vinden op de website www.svmm.nl.