• De majorettes van EMM tijdens prijsuitreiking van het NK Show Twirl in Almere.

    DL Twirl Sport Photography

Majorettes EMM mogen weer naar EK

LEERSUM In minder dan vier maanden tijd studeerden de majorettes van EMM een compleet nieuw nummer in, zodat zij deel konden nemen aan het NK Show Twirl. Dit wonnen de meisjes afgelopen zaterdag in hun categorie, waardoor zij opnieuw worden afgevaardigd naar het EK - dit jaar in eigen land.

Edith Hazelzet

,,Een prestatie van niveau", aldus Sabine van Helden die per 1 januari de rol van trainster overnam van haar moeder Gerda. ,,Normaal gesproken pieker je er niet over om op zo'n korte termijn weer mee te doen. Het nummer moet bedacht worden, alle attributen gemaakt, waarna voor het instuderen ongeveer een jaar staat. Maar de meiden hadden de smaak te pakken en wilden ervoor gaan. We zijn dan ook supertrots dat ze in die paar maanden zo hard hebben getraind dat ze kampioen zijn geworden. Een week van tevoren hadden we dat zeker  niet gedacht."

Tijdens de laatste wedstrijd kwam de ploeg nog niet in de buurt van het vereiste puntenaantal dat gehaald moest worden om zich Nederlands kampioen te mogen noemen. ,,De eerlijkheid gebied te zeggen dat we dit jaar op het NK geen concurrentie hadden. Dat heb je soms in een sport met zoveel onderdelen en leeftijdsklassen. Dat neemt niet weg dat we in laatste week met hard oefenen zo'n progressie hebben geboekt dat we de vereiste 70 punten toch haalden. Het was dus vooral een strijd met onszelf. Op het EK in oktober in Almere zal dat anders zijn."

De majorettes van EMM behaalden vorig jaar op de EK Show Twirl in Engeland brons. In het nieuwe nummer met muziek uit 'High School Musical' zijn de meisjes op zomerkamp, compleet met gele schoolbus, tent en een kampvuur met marshmallows.