• Archief BDUmedia

Lotte van Montfort naar Dalto

DRIEBERGEN Korfbalclub Dalto heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Lotte van Montfort. De 22-jarige speelster maakt de overstap van DSC naar Driebergen.

Van Montfort komt over van DSC uit Eindhoven waar ze de gehele jeugdopleiding heeft doorlopen en de afgelopen jaren onderdeel was van het eerste team. ,,Met Van Montfort trekt Dalto een dame aan die, ondanks haar jeugdige leeftijd, al ervaring heeft in de Korfbal League, hoofdklasse en twee seizoenen als jeugdinternational bij Oranje U19'', laat Dalto in een persbericht weten. Ze sluit vanaf seizoen 2019/2020 aan bij de selectie van hoofdtrainer Barry Schep.

Lotte van Montfort over haar overstap naar Dalto: ,,De ambities die Dalto heeft uitgesproken passen bij mijn persoonlijke ambities. Deze ambities werden kracht bijgezet door het aantrekken van de nieuwe technische staf. Ik heb zin om te beginnen aan deze uitdaging bij Dalto."

Ook Henry Valk, voorzitter van de technische commissie van Dalto, is blij met de komst van de nieuwe speelster. ,,Met het aantrekken van Lotte zetten wij als Dalto onze ambitie kracht bij. Wij willen namelijk terug naar de Korfbal League. Lotte is een veelbelovende speelster die ongetwijfeld van toegevoegde waarde zal zijn voor Dalto in dat proces. Met het aantrekken van Lotte Keuning, Nienke Hoogeveen en Lotte van Montfort hebben we de gewenste versterkingen binnen. Qua dames zijn wij nu voorzien."

INDELING Lotte komt met Dalto/Klaverblad Verzekeringen haar oude vereniging DSC tegen in de competitie. Beide clubs zijn voor seizoen 2019/2020 ingedeeld in de hoofdklasse B. Naast de wedstrijden tegen DSC mag Dalto het opnemen tegen KV Wageningen, Oost-Arnhem, Sparta (Zwolle), DeetosSnel (Dordrecht), Odik (Barneveld) en SCO (Oldeholtpade).