• Lex van Lieshout

Led-lampen voor sportclubs

HEUVELRUG Rond de velden van de Heuvelrugse sportclubs komt duurzame Led-verlichting. Bovendien worden de hekwerken en dugouts op de sportcomplexen opgewaardeerd. Dat heeft sportwethouder Henk Veldhuizen (CDA) bekendgemaakt in een toelichting op zijn nieuwe nota over de sportaccommodaties. Ook worden de Driebergse rugbyers en de Amerongse korfballers blij gemaakt met nieuwe velden.

Michiel Schaaij

Voor de Led-verlichting moeten de sportverenigingen zelf ook de portemonnee trekken. De aanschafkosten worden op fifty-fifty basis gedeeld. ,,We investeren gezamenlijk. Maar door de lagere stroomkosten van Led zijn de sportclubs toch voordeliger uit", zegt wethouder Veldhuizen. De huidige verlichting rond de velden is wel helemaal door de gemeente betaald. Volgens Veldhuizen worden de kosten voor duurzame maatregelen in het onderwijs ook gezamenlijk door de gemeente en de scholen betaald.

DUUR BESLUIT De in de nota aangekondigde aanleg van een tweede natuurgrasveld voor de Driebergse rugbyclub is overigens nog niet definitief. ,,Dat is een dure beslissing", aldus Veldhuizen. Hij schat de kosten daarvan op ongeveer een half miljoen euro en zegt dat daarvoor

eigenlijk geen ruimte in de begroting is. De wethouder legt de puck daarom bij de gemeenteraad. Die zal moeten beslissen of de uitbreiding van de Pink Panthers-accommodatie er daadwerkelijk komt.

TRAININGEN Voor de rugbyers is de aanleg van een tweede veld van groot belang. De Pink Panthers kampen al jarenlang met het probleem van de beperkte capaciteit. ,,Er lopen daar inmiddels 250 spelers op één veld rond", zegt wethouder Veldhuizen. ,,Dat betekent dat ze alleen al met hun trainingen het veld verruïneren. Dan wordt het lastig om daar ook nog wedstrijden op te spelen."

LEDENSTOP Voorzitter Marten Kampman van de Pink Panthers pleit donderdagavond achter de open microfoon van de gemeenteraad voor het tweede rugbyveld. Als de Heuvelrugpolitiek instemt met de aanleg van het tweede veld, hoeft de club geen ledenstop in te voeren en kunnen de Panthers gestaag verder groeien.