• Podium sprintduathlon heren.

  Mariska Stehouwer
 • Fanatieke jeugd.

  Mariska Stehouwer
 • NK duathlon deel parcours en skyline Utrecht.

  Mariska Stehouwer
 • Donkere wolken boven de piramide.

  Mariska Stehouwer
 • Podium NK junioren.

  Mariska Stehouwer
 • Start NK jeugd.

  Mariska Stehouwer
 • Leusdens podium: Jan Stehouwer, Sybe van de Bos, Napoleon.

  Mariska Stehouwer

Kou, hagel en sneeuw bij Pyramide Duathlon en Trail

AUSTERLITZ Triathlon Soest zette afgelopen zaterdag in de bossen bij de Pyramide van Austerlitz een geslaagd sportevenement neer. Met bijna alle leden en overige vrijwilligers wisten zij vijfhonderd atleten een sportieve uitdaging aan te bieden.

Het spreekwoord 'April doet wat hij wil' was zeker van toepassing bij de Pyramide Duathlon en Trail. Bij de opbouw van de wedstrijd in alle vroegte werd de vrieskou getrotseerd. Aan het einde van de dag werden de atleten tijdens de laatste minuten van de trail verrast met een hagel en sneeuwbui. Hierdoor mochten vier atleten niet meer de trappen van de Pyramide op omdat de neerslag op dat moment voor gladheid zorgde. Toch maakten de weersomstandigheden de meeste atleten niet uit. ,,Kou, hagel en sneeuw, maar wat een fantastisch parcours en overal enthousiaste toeschouwers en vrijwilligers langs de kant," hoorde men geregeld in het finishgebied.

De NK Crossduathlon Heren kende nog een spannende strijd waarbij in één minuut de eerste vier duathleten werden onthaald door Napoleon. Rody Kroon werd eerste in 1 :32:06. Nederlands kampioen Crosstriathlon Joep Staps finishte 17 seconden later en won de zilveren medaille en Koen de Leeuw ging als derde over de finish in een tijd van 1:32:31. Bij de dames ging de gouden medaille naar Jony Heerink met een tijd van 1:46:13. Hier ging de winnares van vorig jaar, Linda van Vliet als tweede over de finishlijn in een tijd van 1:48:30. Ruim vier minuten later, met een tijd van 1:52:50 finishte de bronzen medaille winnares Eefje Ottevanger. Bij de jeugd, junioren en age-groupers werd eveneens flink gestreden om de NK medailles. Vanuit de Utrechtse Heuvelrug stonden veel atleten aan de start. Aan het NK deden vijf duathleten mee waarbij Marco Glastra tweede werd bij de H45 in een tijd van 1:36:53. Helsper, Pouw, Van Zaane en Kelly stonden naast het podium. De atleten uit Leersum, Driebergen-Rijsenburg, Doorn en Austerlitz die meededen aan de Morren korte duathlon wisten geen van allen het podium te veroveren. Bij de trail werd Floris Braat met een tijd van 1:09:02 tweede bij de H40.

Foto's zijn te vinden op pyramideduathlon.nl en uitslagen hier.