• Barbara Brouwer viert een doelpunt met teamgenoot Leeuwenhoek

    Marco Spelten
  • TeamNL bij aankomst op Schiphol

    Maayke Brouwer

Tiende WK-titel korfbal voor Barbara Brouwer

12-08-2019, 10:57 | Lezersnieuws | Desiree

Tijdens het WK Korfbal in Durban (Zuid-Afrika) heeft het team van bondscoach Wim Scholtmeijer met succes de titel verdedigd. In de finale werd Belgie overtuigend met 31-18 verslagen.

Op het WK dat voor de elfde keer werd gespeeld was TeamNL de favoriet en won het de titel al 9 keer. In de poulefase ondervond TeamNL weinig tegenstand en ook van Duitsland, nog finalist op het EK, werd al in de kwartfinale ruim gewonnen. De halve finale werd gespeeld tegen China, dat voor het eerst zover kwam in een WK-toernooi. De finale ging, zoals alle voorgaande edities tussen Nederland en Belgie alhoewel Belgie deze keer een golden goal nodig had om deze te bereiken.

In de finale, waarin de Doornse Barbara Brouwer in de basis startte, werd al snel duidelijk dat TeamNL over alle schijven de betere ploeg was. Met goed korfbal en een tactisch sterk plan was bij rust al een 20-10 voorsprong neergezet. Na rust was de wedstrijd niet echt een wedstrijd meer, maar trakteerde TeamNL het publiek wel op prachtige acties en mooie goals. De eindstand van 31-18 gaf de verhoudingen goed weer en daarmee was de 10e WK-titel een feit.