• Judith Dogger bij de start op de 100 meter rugslag.

    Jan Dogger
  • Judith Dogger in actie op de 200 meter rugslag.

    Jan Dogger

Judith Dogger verbetert Nederlandse records rugslag 55-plus

DRIEBERGEN Dit weekend werden de Open Nederlandse Master Kampioenschappen zwemmen gehouden in het nieuwe zwembad in Amersfoort, Amarena. Voor De Zwoer deed hier Judith Dogger aan mee in de categorie 55-plus. Haar favoriete slag is de rugslag waarop ze al jarenlang, op de 100 en 200 meter in Nederland onverslaanbaar is in haar leeftijdscategorie. 

Na in januari in Zwolle met overmacht gewonnen te hebben op de korte baan (25 meter bad) was ze ook dit weekend in Amersfoort op de lange baan (50 meter bad) een klasse apart in haar leeftijdscategorie. Het resultaat was dat ze niet alleen de 100 en 200 meter met overmacht won, maar dat ze tevens, doordat ze nu uitkomt in de nieuwe leeftijdscategorie, direct de Nederlandse records op deze afstanden met vele seconden verbeterde. Op de 200 meter, haar favoriete afstand, werd het record met bijna veertien seconden verbeterd en op de 100 meter rugslag met bijna vijf seconden.

Op de 50 meter rugslag werd ze ook nog verdienstelijk tweede. Aangezien Judith het vooral moet hebben van langere afstanden was dit ook verwacht. Om deze prestaties te kunnen leveren moet er natuurlijk wel vaak en regelmatig worden getraind. Dat doet Dogger dan ook vier tot vijf keer per week, hierbij niet alleen ondersteund door de trainers, maar ook door de extra mogelijkheden die Laco haar heeft geboden door de fitness faciliteiten aan te bieden.