• Jeroen van der Veer

Het voetbalhart groeit bij Sterrenburg

LEERSUM Nog een nachtje kan Sharon Sterrenburg goed slapen, voordat er een loodzwaar weekend voor de deur staat. De 36-jarige Leersumse heeft bij HDS het jeugdkamp georganiseerd en zij overnacht de komende nachten op het sportcomplex. ,,Het wordt zwaar, maar die lachende gezichten zijn het ongetwijfeld waard."

Jeroen van der Veer

 

Eigenlijk had de goedlachse Sterrenburg helemaal niets met voetbal toen zij haar partner leerde kennen, maar inmiddels is ze helemaal verslaafd aan de sport. Niet alleen bezoekt ze FC Utrecht met het gehele gezin, ook is ze niet meer weg te denken bij de plaatselijke voetbalclub.  ,,Ik heb inderdaad wel een voetbalhart gekregen."

Acht jaar geleden rolde Sterrenburg in het voetbal, toen haar oudste zoontje begon te voetballen bij de mini's van HDS. ,,Ik ging er vaak kijken en werd al direct leidster. Mijn man was trainer en samen hadden wij het team van mijn oudste. Dat heb ik vier seizoenen gedaan."

 

REGELEN Zelfs toen haar zoon even niet meer voetbalde, bleef ze zelf actief bij HDS. Zo stond de dertiger regelmatig achter de bar en werd ze beetje bij beetje meer lid van de organisatie-commissie. Inmiddels voetballen twee van haar drie kinderen bij HDS en zijn haar taken ook uitgebreid. ,,Leidster ben ik niet meer", zegt ze opgelucht. ,,Nee, ik ben vooral druk met het organiseren van activiteiten en ik sta zo nu en dan achter de bar of in de keuken."

De laatste weken stonden in het teken van aankomend weekend. Voor het eerst bemoeide Sterrenburg zich met het kamp en bijna is het zo ver. ,,Stress heb ik nog niet, maar je moet mij donderdagavond niet nog eens die vraag stellen. Het is echt gigantisch veel regelen, maar fantastisch om te doen."

BROODJES Zo krijgen alle deelnemers, het zijn 71 kinderen, een t-shirt voor het kamp begint. ,,Die heb ik bij één winkel gehaald, maar wel in diverse filialen. Denk dat ik elke stad in de omgeving wel gezien heb, om zo aan genoeg t-shirts te komen. Daarnaast hebben wij ook 140 broodjes en deze moeten belegd worden. Raad eens wie dat kan doen..."

 

VOETBALGEZIN Klagen doet de inwoner van Leersum niet en met veel liefde is zij bezig voor HDS. ,,Mijn man, die in het derde speelt, zegt wel eens dat ik te veel hooi op mijn vork neem. Daar heeft hij misschien gelijk in, maar iemand moet het doen. Je kunt die kids toch niet teleurstellen? Ach, daarnaast doe ik dit niet alleen. We hebben een fanatieke groep die elkaar helpt."

Het mag duidelijk zijn dat voetbal in de loop der jaren een prominente rol heeft gekregen in het leven van het gezin Sterrenburg. Ook haar dochtertje, nu nog twee jaar, gaat hoogstwaarschijnlijk tegen een bal aanschoppen. ,,Ze loopt hier al rond en gaat mee naar FC Utrecht. Ik zie haar liever op paardrijden, maar het lijkt er op dat het een voetballertje gaat worden. Waar? Dat lijkt mij logisch. Bij HDS natuurlijk. Dat is echt ons clubje geworden."

Label:

Clubgezichten