• Foto: Paul Nolens/BDU

HDS toont ware gezicht

LEERSUM In de uitwedstrijd tegen Laren toonde zondag derdeklasser HDS met name in het tweede deel van dit voetbaltreffen haar ware gezicht en bouwde een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning. HDS trainer Jacco Kampert:,, De tweede helft was een genot om te zien. Mijn ploeg speelde voortreffelijk en maakte er een waar voetbalfeest van. Dat is wat we willen zien. Compliment voor de ploeg!"

Thuisploeg HDS begon de wedstrijd moeizaam en had veel moeite met de lange ballen die Laren op de mat legde. Dat leidde na een kwartier speetijd tot de 0-1 achterstand voor de Leersumse formatie. Maar vanaf dat moment kreeg HDS meer en meer grip op de wedstrijd en leek ondanks de 0-1 ruststand het karwei in het tweede deel te gaan klaren.

En dat gebeurde ook. Een schitterende treffer van Rudi Hack in de 65e minuut betekende de gelijkmaker (1-1) voor de thuisploeg die geleidelijk aan liet zien wie het meeste recht had op een overwinning. Met prachtig positiespel en vanuit een goede organisatie beukte HDS de verdediging van Laren helemaal plat en schoot in de 86e minuut de winnende treffer binnen door een schot van de al weken lang goed spelende Sebastiaan van de Berg. Met een eindstand van 2-1 liet HDS zien wel degelijk te behoren tot de subtop en waren de lovende woorden van trainer Jacco Kampert dan ook welgemeend en gebaseerd op een vol vertrouwen in deze/zijn ploeg.