• Foto: Paul Nolens/BDU

HDS laat twee punten liggen

LEERSUM Alhoewel zondag derdeklasser HDS in de thuiswedstrijd tegen het als tweede geplaatste Hooglanderveen een prachtig 2-2 gelijkspel in de wacht wist te slepen, liet de ploeg van trainer Jacco Kampert toch twee punten liggen. Kampert:,, Natuurlijk ben ik tevreden over het vertoonde spel. We hebben een prima potje voetbal laten zien. Maar op basis van de tweede helft had er meer ingezeten. We hebben de geboden kansen helaas niet benut. Een dubbel gevoel dus, ondanks het goede resultaat."

De thuisploeg kwam al in de vierde minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Wilco van Drie op aangeven van Sebastiaan van de Berg. Maar geleidelijk aan nam Hooglanderveen de regie over en kwam middels een eigen doelpunt van HDS in de 29e minuut op gelijke hoogte. De 1-1 tussenstand was vervolgens ook de ruststand.

In het tweede deel van dit voetbaltreffen een dominerende Leersumse formatie die middels een kopbal van Rudi Hack in de 70e minuut weer aan de leiding kwam (2-1). Alhoewel een omstreden strafschop in de 72e minuut Hooglanderveen wederom op gelijke hoogte bracht, bleef HDS heer en meester maar verzuimde in de slotfase de wedstridj definitief naar zich toe te trekken, wat een eindstand opleverde van 2-2. Al met al een goede afsluiting van de eerste seizoenshelft.