HDS in knotsgekke wedstrijd onderuit

LEERSUM In het voorlaatste treffen tegen Laren ging zondag derdeklasser HDS hard met 5-4 onderuit. Een nederlaag die zeker niet nodig was geweest als van meet af aan de vol gas was gegeven. Een teleurgestelde HDS trainer Jacco Kampert:,, De eerste twintig minuten bakten we er eigenlijk niets van en kregen al snel twee doelpunten om de oren. Alhoewel er in het tweede deel beter werd gepresteerd, bleef het voetballend ondermaats en hebben we de nederlaag dan ook vooral aan onszelf te danken.

Na de twee snelle treffers van thuisploeg Laren slaagde HDS er halverwege de eerste helft in in on de aansluitingstreffer binnen te schieten, waardoor er wat meer rust in de ploeg kwam. Maar met een derde treffer van Laren kort voor de rust was het weer even over en uit en werd er gerust met een 3-1 tussenstand.

Na wat harde woorden van Kampert tijdens de rust, leek HDS wat beter in de wedstrijd te komen en slaagde er in om te verkorten tot 3-2. Vanaf dat moment gingen biede ploegen gelijkop scoorden om en om en kenden kort voor tijd een tussenstand van 4-4. Maar een verdwaalde treffer van Laren in de laatste minuut van de wedstrijd werd HDS uiteindelijk toch nog fataal en bleven drie punten in Laren.