• LTV Maarn

    Monique José Timmermans

Gratis proefles bij LTV Maarn

MAARN Met een uitnodiging aan jeugd en senioren gaat LTV Maarn het winterseizoen in. ,,De banen zijn geschikt om lang door te tennissen. Onder normale weersomstandigheden wordt er gespeeld tot half december en begint het seizoen zodra de vorst uit de grond is", aldus voorzitter Robert Bokx.

Monique José Timmermans

Nu is het dus nog een mooi moment om te starten met het opdoen van tenniservaring om in het voorjaar vaardig aan het net te staan. Trainer Bart Matthee organiseert in de herfstvakantie gratis introductielessen: ,,Op woensdag 18 oktober staan er drie trainers op de tennisbaan voor gratis les ter kennismaking. Jeugd is welkom tussen 10.00 en 12.00 uur om mee te doen met een speciale proefles en senioren kunnen terecht van 19.30 tot 21.00 uur op dezelfde dag. Trek sportieve kleding aan en schoenen zonder noppen. Tennisrackets liggen hier op de club."

Gedurende het winterseizoen is Matthee drie dagen per week aan de Planetenbaan te vinden, dus wie enthousiast is kan gelijk een serie lessen afspreken. In de winter wordt ook het ouder-kind toernooi weer gehouden. ,,Vorig jaar was dit in de hal zo'n succes met een gezellige maaltijd na afloop."

 

LEDENGROEI ,,Er is positieve energie rondom de club. We zien het aantal leden weer licht groeien, er is een goede deelname aan toernooien en meer leden willen competitie spelen", meldt Bokx, die zich ook zeer thuis voelt achter de bar. ,,De exploitatie van de horeca hebben we als vereniging in eigen beheer genomen begin dit jaar. Daar hebben de leden met enthousiasme op gereageerd. De bar is vaker open, de sfeer is informeel en het serviceniveau professioneel dankzij enkele leden die deze kar trekken."

 

PADDLE Voor het nieuwe tennisseizoen hoopt Bokx dat de padelbaan er ligt. ,,Op dit moment zijn we met de vergunning bezig. Voor de bouw is circa drie maanden nodig." Padel is een van de snelst groeiende sporten en verovert langzaamaan ook Nederland. Matthee licht toe: ,,Natuurlijk doet het aan tennis denken, maar het is echt een ander spel. Het is makkelijker aan te leren dan tennis. Het veld is kleiner, het slagvlak van het racket zit dichter bij de hand en de bal is zachter. Deze bal mag ook via de wanden gespeeld worden en dat is het wezenlijke verschil met tennissen."

 

TRAINER Naast zijn taak als hoofdtrainer op de reguliere tennisbanen volgt Bart Matthee lessen bij de KNLTB om ook als padel trainer gelijk aan de slag te kunnen als de baan er ligt. Ook zijn assistenten gaan de opleiding volgen. De jeugdige trainers Maurits van der Velpen en Wesley Nieuwendijk zijn vertrouwde gezichten van LTV Maarn. Zij speelden als amateur al de sterren van de hemel en versterken nu de trainersploeg. 

 

SAMENWERKING Tenslotte kijkt de voorzitter verder dan de grenzen van het tennispark. ,,De samenwerking met de voetbal en hockeyverenigingen is inmiddels vanzelfsprekend. Voor de gezamenlijke nieuwjaarsborrel is dit keer LTV gastheer en de agenda stemmen we met elkaar af om te voorkomen dat er concurrerende evenementen op hetzelfde moment zijn."