• Coach Henk Groener van de Nederlandse ploeg. (Foto archief)

    HENNING BAGGER

Geen Olympische finale voor Groeners handbalvrouwen

LEERSUM De Nederlandse handbalvrouwen zijn er in een zenuwslopende wedstrijd tegen Frankrijk niet in geslaagd de Olympische finale te halen. Frankrijk was met 24-23 te sterk voor de ploeg van de Leersumse bondscoach Henk Groener.

Nederland ging uitstekend van start, maar stond grote delen van de wedstrijd vier en drie goals achter. Maar naarmate het einde naderde, werd het verschil kleiner. De laatste minuten was het verschil slechts één. Tot de laatste seconde bleef het spannen. Nederland had de aanval, maar schoot in de laatste seconde op de paal.

Geen finale dus voor Nederland. De strijd om het brons is alles wat rest. Die wedstrijd is komende zaterdag om 16.30 uur.

NOORWEGEN De Nederlandse handbalsters strijden zaterdag in een rechtstreeks duel met Noorwegen om een bronzen medaille op de Olympische Spelen. De regerend olympisch - en wereldkampioen liet zich donderdag in de halve eindstrijd met een verlenging verrassen door Rusland: 37-38 Oranje speelde vorig jaar december de WK-finale tegen Noorwegen. De handbalsters verloren die eindstrijd met ruime cijfers: 31-23.

.