FC Driebergen weer met lege handen

DRIEBERGEN Voor de derde achtereenvolgende keer slaagde zaterdag derdeklasser FC Driebergen er niet in om punten te verzamelen en verloor ditmaal met 3-2 van IJFC uit en in IJsselstein. Na de wanprestatie de week er voor tegen Bunnik diende de formatie van trainer Raymond van der Kort uit een ander vaatje te gaan tappen om niet al in een vroegtijdig stadium van de competitie achter de feiten aan te gaan moeten lopen.

Alhoewel thuisploeg IJFC sterk begon, nam FC Driebergen geleidelijk aan het initiatief over en knokte zich terug in de wedstrijd. De Driebergenaren creërden daarbij tal van kansen en slaagden er in om via een terecht toegekende strafschop op een 0-1 voorsprong te komen door Thomas Meeles.

FC Driebergen dat de wedstrijd eigenlijk onder controle had, kreeg echter in het laatste kwartier de kous op de kop en zag de thuisploeg op gelijke hoogte komen (1-1). Nog voor het rustsignaal slaagde de thuisploeg er in om op een 2-1 voorsprong te komen, wat tevens de ruststand betekende.

Na rust een sterk spelend FC Driebergen dat door een prachtige kopbal van Paul van Hofwegen de gelijkmaker (2-2) wist te realiseren, waarna de van der Kort formatie naarstig op zoek ging naar de beslissende winnende treffer. Maar een enorme dekkingsfout aan Driebergen zijde betekende de 3-2 voorsprong voor IJFC dat vervolgens geen fouten meer maakte en de drie punten in eigen huis hield. Een teleurstellende nederlaag voor FC Driebergen dat na drie competitieduels nog steeds met lege handen staat.