• Peter Dingemans tijdens de opening van het nieuwe sportcomplex (Foto: FC Driebergen)

    FC Driebergen

FC Driebergen-voorzitter Peter Dingemans stopt ermee

DRIEBERGEN Maar liefst twintig jaar lang maakte Peter Dingemans deel uit van het bestuur van een voetbalvereniging in Driebergen. Zaterdag 3 juni neemt hij feestelijk afscheid. De voormalig voorzitter van voetbalvereniging CDN maakte bij zijn club een aantal belangrijke zaken mee, waarvan de fusie met Dalto tot FC Driebergen het meest in het ook springt. Maar ook de nieuwbouw op sportpark De Woerd spreekt tot de verbeelding.

Danny van der Linden

 

Peter Dingemans was tot eind 2016 voorzitter van FC Driebergen. Op dat moment is hij vijf jaar lang voorzitter van de vereniging geweest. Tel daar negen jaar als voorzitter van CDN bij op en je komt op veertien jaar voorzitterschap. ,,En ik ben in de jaren zeventig nog een tijdje bestuurslid geweest", vertelt Dingemans.

 

FUSIE ,,Ik heb zelf bij CDN gevoetbald", aldus Dingemans. ,,Later kregen mijn vrouw en ik kinderen en werd ik bij CDN elftalleider van mijn zoontjes. Mijn dochter besloot te gaan hockeyen. Later ging ze trouwens alsnog voetballen, bij Odijk. Toen mijn zoons iets ouder werden, werd de betrokkenheid minder. Toen heb ik besloten me op een andere manier in te zetten voor de vereniging." Al snel bleek dat de vereniging een voorzitter zocht. Dingemans stapte er in.

 

,,CDN was in die tijd vooral met zichzelf bezig. We gingen een samenwerking aan met buitenschoolse opvang en begonnen met G-voetbal en vrouwenvoetbal. Toen kwamen we op het punt dat we naar een nieuwe accommodatie moesten. Maar eigenlijk waren we als CDN te klein om dat alleen te doen. De fusie met Dalto vond ik daarom noodzakelijk om door te kunnen gaan." Dingemans herinnert zich nog goed hoe het proces verliep. ,,Er kwam veel bij kijken. Onder andere de mogelijkheid om een nieuw pand te bouwen."

 

NIEUWBOUW Uiteindelijk werd het nieuwe pand in het najaar van 2015 op feestelijke wijze geopend. ,,Daar was ik al jaren op voorbereid. Er zijn veel mensen die bij een dergelijke klus komen helpen. In het eerste deel hebben we al veel mensen versleten, om het zo maar te noemen. Die konden door omstandigheden niet verder. Op het moment dat het echt moest gebeuren stonden er nieuwe mensen op. Die zijn dat gaan ondersteunen", aldus Dingemans. ,,Dat ging heel mooi. Alles is toen bepaald." Het resultaat is iets om trots op te zijn.

 

De nieuwe kantine voldoet aan de eisen van de nog jonge vereniging: ,,De kantine is twee keer zo groot als het was, maar we hebben de sfeer weten te behouden." Peter Dingemans is nu klaar, al blijft hij als voorzitter van de beheersstichting betrokken bij de club. ,,Dan hebben we het over de stichting die het pand van FC Driebergen beheert", aldus Dingemans die nog steeds van het voetbalspelletje houdt. ,,Bovendien blijf ik de sportieve verrichtingen van de club volgen. We zijn een nieuwe technische commissie opgestart om ook op dat gebied stappen te maken."

 

AFSCHEID Op zaterdag 3 juni neemt FC Driebergen op feestelijke wijze afscheid van de voorzitter. Peter Dingemans weet niet hoe de avond er uit gaat zien. ,,Dat is natuurlijk een verassing."

Bang voor verveling is Dingemans niet. ,,Ik ben ook nog actief in mijn bedrijf, dus daar gaat flink wat aandacht naartoe. Bovendien ben ik tegenwoordig ook opa. Dus ik ga me uitstekend vermaken."