• Ton van Garderen (links) tekent het nieuwe contract onder toeziend oog van voorzitter Erik Zegwaart

    FC Driebergen

FC Driebergen verlengt contract met vrouwentrainer

DRIEBERGEN Ton van Garderen is ook komend seizoen hoofdtrainer van de vrouwen van FC Driebergen. De oefenmeester verlengde zijn contract met de voetbalvereniging onlangs met één jaar. Dit tot volle tevredenheid van beide partijen die plezier en ambitie willen blijven combineren bij FC Driebergen.

Danny van der Linden

Ton van Garderen is blij met de verlenging. De trainer is tevreden over de prestaties van het eerste elftal, maar blijft ambitieus. Hij legt uit: ,,We spelen dit seizoen goed, maar het kan nog veel beter. Het team bestaat uit enthousiaste en, deels, ook ervaren spelers. Er zijn talentvolle jongere spelers die dit seizoen bij de selectie zijn gekomen en die beginnen steeds beter hun draai te vinden. Het uitbouwen van het meisjes- en vrouwenvoetbal binnen FC Driebergen zie ik ook als een mooi doel om samen met andere vrijwilligers verder aan te werken."

DYNAMIEK Helen Forrer is namens de club actief als coördinator van de vrouwenafdeling. Ook zij is erg te spreken over de samenwerking met Van Garderen. ,,Hij is erg rustig en dat heeft dit elftal nodig. Het team traint onder Ton heel gericht naar de wedstrijden toe. Op de donderdagen wordt er al heel erg gesproken over de tactiek die op zaterdag gehanteerd wordt. Ik merk dat dat erg goed werkt." Ook over de sfeer in de groep is Forrer positief. ,,De dynamiek is erg goed", zegt ze. De ploeg van Ton van Garderen staat momenteel op de zesde plaats in de ranglijst en moet het komende zaterdag in eigen huis opnemen tegen Vreeswijk, dat op de derde plaats staat.

Ook het tweede vrouwenelftal van FC Driebergen doet het goed. ,,Zij staan nu op de negende plaats en zijn dus iets gezakt ten opzichte van de winterstop", vertelt Forrer. ,,Er ligt geen echte druk op dat elftal, al zou het mooi zijn als er over een paar jaar meer aansluiting is tussen het eerste en het tweede elftal. We zijn positief over hoe het gaat met de vrouwen van FC Driebergen."

GOEDE KLIK Ook de voorzitter van FC Driebergen is blij met de contractverlenging en prestaties van Ton van Garderen. Erik Zegwaart: ,,Er is een goede klik tussen de selectiespelers en de trainer en dat vertaalt zich ook in een positieve sfeer binnen en buiten het veld. Ton is een echte clubman met het hart op de goede plek. Voor de vereniging en selectie is continuïteit belangrijk. Daarom hebben we gekozen voor verlenging van een jaar, met een optie op nog een jaar".

FC Driebergen is een voetbalvereniging waar steeds meer meisjes beginnen met voetbal. Dit proces is al een aantal jaren aan de gang en ontstaat ook meer doorstroming van de jeugd haar de selectie. Een volgende stap is dat meisjes ook de kans krijgen om scheidsrechter te worden. Dit wordt door de club gestimuleerd. Hierdoor is het gratis voor de cursusdeelnemers. Ook op andere vlakken is FC Driebergen actief. Een maand geleden een succesvol start gemaakt met Walking Voetbal voor senioren vanaf 60 jaar. Elke woensdag wordt dit gespeeld. Daarmee is FC Driebergen een echte voetbalvereniging voor jong en oud.