FC Driebergen had recht op meer

DRIEBERGEN In de uitwedstrijd tegen het sterke IJFC uit en in IJsselstein liep zaterdag derdeklasser FC Driebergen tegen een toch wel onverwachte en gezien het vertoonde spel zure 1-0 nederlaag aan. Driebergen trainer Raymond van der Kort:,, We hebben ook nu weer goed vanuit de organisatie gespeeld en hadden absoluut grip op de wedstrijd. Maar net als in voorgaande wedstrijden is de inzet en het tactisch concept wederom niet beloond en staan we weer met lege handen. Een ding is zeker: Er zit een positieve ontwikkeling in de ploeg die zeker de komende weken vruchten zal gaan afwerpen. Maar dat maakt dit puntenverlies zeker niet goed."

FC Driebergen begon sterk aan de wedstrijd en was zeker in de eerste helft de bovenliggende partij. Tegen een tweetal goede kansen voor de Driebergenaren, stelde IJFC niets tegenover en leverde een ruststand op van 0-0. Een in de 60e minuut ongelukkig tot stand gekomen treffer van IJFC, bracht Driebergen op een toch wel onverwachte 1-0 achterstand waarna de thuisploeg achterover ging hangen en alleen nog maar op de counter speelde.

Tegen dit spel was de formatie van van der Kort niet opgewassen, waardoor de ploeg er niet meer in slaagde om de stand gelijk te trekken en derhalve drie zure en dure punten verloren zag gaan. Gezien het vertoonde spelbeeld had een punt minimaal op zijn plaats geweest.