• FC Driebergen

'FC Driebergen echte meidenclub'

DRIEBERGEN FC Driebergen moet binnen afzienbare tijd dé meidenvereniging binnen de regio worden. Dat vinden de initiatiefneemsters van een plan om het voetbal voor vrouwen en meisjes nog beter op de kaart te zetten binnen het dorp en hun vereniging.

Danny van der Linden

,,De meeste voetbalclubs binnen de regio hebben één vrouwenteam", begint Rosanne Engberts haar verhaal. ,,Bij ons ligt dat anders. Wij hebben in bijna elke leeftijdscategorie minstens één team spelen. Daardoor kunnen meisjes bij ons instromen op elke leeftijd en zo in een team met andere meiden terecht komen."

WK Volgens Helen Van Nunen is het ook belangrijk dat er een plan wordt gemaakt om de ontwikkeling van de voetballende meiden een stimulans te geven. ,,Op alle vlakken. Meisjes ontwikkelen zich anders dan jongens. Maar ook op voetbaltechnisch vlak is het belangrijk om de juiste uitdagingen te blijven bieden."

Met het WK vrouwenvoetbal op het programma denken de vrouwen op het juiste moment van start te gaan binnen de vereniging. ,,Na de winst van het Europees Kampioenschap door Nederland hebben we echt een flink aantal meiden gezien die zich bij ons hebben aangemeld. We hopen ook de vruchten te plukken van een succesvol wereldkampioenschap."

ELKAAR VERSTERKEN Engberts benadrukt dat het vrouwenvoetbal al een goede plaats binnen de vereniging heeft. ,,De mannen en vrouwen van de club kunnen elkaar versterken. We willen ook niet dat FC Driebergen alleen voor vrouwen is, maar wel stappen maken met de meidenafdeling." Daartoe heeft het bestuur van FC Driebergen ingestemd met een plan dat de vrouwen hebben ingediend en neemt Rosanne Enberts zitting in het bestuur. ,,Zo kunnen we sneller handelen als dat nodig is. We willen met korte lijntjes werken."

CARNAVAL Er is dus werk aan de winkel voor de voetballende vrouwen bij FC Driebergen. ,,We willen samen een visie ontwikkelen", begint Engberts. ,,Wat willen we bereiken en op welke manier gaan we dat doen? Een tweede punt is het beleidsplan op technisch gebied. Hoe krijgen we de juiste groei en doen we optimaal aan talentontwikkeling om zo hoog mogelijk te kunnen voetballen? Tot slot zijn er de nodige wervingsactiviteiten." Te beginnen komend weekend als Rob Radstok als Prins Carnaval door Driebergen trekt en begeleiding krijgt van een groep enthousiaste voetbaldames.

BIJDRAGEN ,,Een speerpunt is het aantrekkelijker maken van de kantine zodat iedereen zich er meer thuis kan voelen. Daarover gaan we op korte termijn met alle meidenteams in gesprek." Ook op het gebied van vrijwilligerstaken zien de vrouwen voordelen: ,,We verwachten ook dat de vrouwen meer zullen gaan bijdragen. Er worden nu al trainerscursussen en scheidsrechtersopleidingen georganiseerd waar vrouwen aan deelnemen. Wij denken dat dat aantal in de toekomst zal toenemen", aldus Van Nunen.

VRIENDINNENDAG In mei vindt de traditionele vriendinnendag plaats bij de club. Meisjes met interesse om te gaan voetballen zijn die dag welkom op Sportpark De Woerd om mee te doen aan trainingen. Mail voor informatie naar vrouwenvoetbal@fcdriebergen.nl