• Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser

Een wedstrijd teveel voor Dalto

DRIEBERGEN Dalto/Klaverblad Verzekeringen speelt het komende seizoen 'gewoon' weer hoofdklasse. De derde en beslissende play-down wedstrijd tegen DVO/Accountor werd geflatteerd met 23-32 verloren. ,,Het was een wedstrijd teveel'', begon assistent trainer Mariska Veldheer het groepsgesprek na afloop.

Wim van Kessel

Na de verrassende zege zaterdag in Bennekom, leek vooraf de druk bij DVO te liggen. Het tegendeel bleek waar. De ongewijzigde ploeg uit Driebergen kwam zwak uit de startblokken. ,,Vier wedstrijden in anderhalve week, is denk ik toch te veel van het goede geweest. Natuurlijk speelden de zenuwen ook een rol'', gaf trainer Adriaan van Dijk als argumenten.

,,Wat ook een rol speelde, is dat zij de opstelling gewijzigd hadden. José Alvarez Andres was twee keer zwak ingevallen. Nu startte hij. Hij speelde heel goed. Wij hadden daar geen antwoord op. Net zoals wij dat ook niet hadden op het achterverdedigen van DVO.''

Omdat er in aanvallend opzicht ook veel mis ging, moest Dalto tegen een 4-10 achterstand aankijken. Van Dijk liet de hele bank warmlopen. Remy Schulting en Karin van den Brink vielen in. De thuisploeg wist meer tegenstand te bieden. Met een 5-10 achterstand, was er zeker geen sprake van een verloren zaak. ,,Normaal scoren wij rond de dertig procent. Dat was nu tien procent. De rebound was te vaak voor DVO'', had ook Adriaan van Dijk gezien.

WISSELS Na de rust vocht Dalto zich terug in de wedstrijd. De wissels leken het beoogde effect te hebben. ,,Remy Schulting, Mark Brouwer en ook Rudo Schulting kenden een goede invalbeurt'', voegde Van Dijk toe. Het publiek ging er achter staan. Op een gegeven moment was het verschil nog één: 19-20. ,,Als we op gelijke hoogte waren gekomen, had ik het nog wel eens willen zien. Nu maakte DVO 19-21, en verhoogde de marge snel naar 19-24. Toen was het al wel gelopen. Toen ging ook het feit van alle finales van de laatste weken meespelen.''

Uiteindelijk werd het nog 23-32. ,,Heel zuur. Na een wisselvallig seizoen, hebben we toch de play-offs gehaald. Na winst op Groen Geel, verlies je de finale van DeetosSnel met een punt verschil. Dat gebeurt je ook in de eerste wedstrijd tegen DVO via de golden goal. Dan kom je geweldig terug, maar sta je wel met lege handen'', concludeerde Van Dijk.

TROTS ,,We waren er heel dicht bij. Ik ben trots op wat de ploeg heeft laten zien. Nu rest er niets anders dan uithuilen en opnieuw beginnen. En inderdaad in de hoofdklasse'', besluit Adriaan van Dijk.

Na de wedstrijd werd nog afscheid genomen van Wen Lin. De speelster uit Taiwan, kon ook in de laatste wedstrijd niet het verschil maken. Ook voor haar was het een wedstrijd teveel.

Doelpunten: René Siedsma en Maarten Groot Hulze 6, Dico de Jager 4, Remy Schulting 3, Wen Lin 2, Pia Donkers en Anouk Wezendonk-Brouwer 1,

Zie ook: http://edestad.nl/sport/van-gent-finaleweken-dvo-redt-het-toch-417994