• DEV - DVSA

    Foto Rinus van Denderen

DVSA verslaat SVMM in derby

MAARN In de streekderby tussen thuisploeg SVMM en DVSA, trokken de gasten uit Amerongen uiteindelijk aan het langste eind en wonnen in een spannende slotfase met 3-4. In het eerste deel van de wedstrijd had DVSA verreweg het betere van het spel en kwam in de 28e minuut op een 0-1 voorsprong door een treffer van Tim Willemsen. Een prima combinatie in de 35e minuut tussen Elco van de Klift en Willemsen leidde tot het tweede doelpunt voor de ploeg van trainer Jan van Dalem (0-2 Willemsen). 

Een aan SVMM toegekende vrije trap in de 37e minuut betekende voor het team van trainer Fred Veenstra de gewenste en gehoopte aansluitingstreffer (1-2). Maar nog voor het rustsignaal was het van de klift die vanuit de rebound de 1-3 binnenschoot, wat tevens de ruststand betekende. 

Kort na aanvang van de tweede helft kwam DVSA op een 1-4 voorsprong door een derde treffer van Willemsen, waarmee de wedstrijd definitief leek te zijn beslist. Maar in een uitermate spannende slotfase waarin SVMM ditmaal de bovenliggende partij was en DVSA ver terug moest, kwam de thuisploeg sterk terug maar kwam net tekort om er in ieder geval nog een punt aan over te houden. 

Assistent trainer van DVSA Mark van Dalem: ,,Dat was in de eindfase nog behoorlijk billen knijpen geblazen. Mogelijk dat de zware hoofdblessure van Leo van Eem (gaat naar omstandigheden goed) daar toch bewust of onbewust een rol in heeft gespeeld. Blij dat we ditmaal de drie punten veilig konden stellen". 

Voor SVMM wordt het door deze nederlaag steeds moeilijker om gestelde doelen (in ieder geval een periodetitel) te verwezenlijken en wordt de afstand naar de top drie geleidelijk aan groter, ondanks de vierde positie op de ranglijst.