• Foto Rinus van Denderen

DVSA: 'Mentaliteit is bepalend voor succes'

AMERONGEN Jan van Dalem staat aan de vooravond van zijn tweede seizoen als hoofdtrainer bij zaterdag vierdeklasser DVSA uit Amerongen. Samen met zoon Mark, die net als afgelopen jaar als assistent-trainer deel uitmaakt van het 'technisch hart' van de Amerongse formatie, werkt hij aan een stabiele selectie die in staat moet worden geacht in de topdrie van de vierde klasse H mee te draaien. ,,Dan zullen we wel de mouwen op moeten stropen. Een juiste instelling en mentaliteit vormen daar een belangrijk deel van", aldus de tot op het bot gedreven oefenmeester

Huub van Aerssen

 

​In zijn eerste jaar als hoofdtrainer van DVSA kende van Dalem een goede start. Halverwege de competitie leken ze zelfs hoge ogen te gaan gooien en werd er in de wandelgangen al voorzichtig gesproken over een mogelijk kampioenschap. Maar die gedachte werd in het tweede deel al snel de grond in geboord. ,,Als technische staf hebben we de fout gemaakt om tal van spelers anders te positioneren. Dat neem ik mezelf nog steeds kwalijk. Daarnaast sloeg het blessureleed toe en bleek de groep te smal om dat adequaat op te kunnen vangen. We zullen daar dit seizoen op een andere wijze mee om moeten gaan om niet weer de kous op de kop te krijgen.''

 

DOELSTELLING Voor wat betreft de doelstelling dit seizoen spreekt van Dalem zich in eerste instantie wat voorzichtig uit. ,,Alhoewel ik vindt dat we met de huidige selectie bij te topdrie mee kunnen draaien, is dat sterk afhankelijk van mentaliteit en instelling. We zullen het gehele seizoen door de neuzen dezelfde kant op moet houden om dat te bereiken. Ook al zit het af en toe is tegen. Als we dat als groep kunnen en willen dan gaan we voor een plaats in de bovenste regionen en moet ook een periodetitel zeker binnen bereik liggen."

SPELERSGROEP/SELECTIE Ten opzichte van afgelopen seizoen is de selectie in de breedte een stuk sterker geworden, mede door de komst van een aantal spelers van buiten. Van HDS zijn Justin Muller, Joost Klopper, Nick de Jager, Ronald Steunebrink en Marcel van Dalem overgekomen. Het 15-jarige jeugdtalent Colin Brienesse kwam over van GVVV en Leo van Eem van Valleivogels. ,,Een meer dan welkome aanvulling op de bestaande groep", aldus van Dalem.

​De 18-koppige selectie van DVSA bestaat  in het seizoen 2017-2018 uit de volgende spelers:

​Keepers: Thom Wendling en Justen Muller

Verdedigers: Johan Klomp, Matthijs Veldhuis, Yoni van Aagten, Roy van de Hoek, Bart Laponder en Tim Willemsen

Middenvelders: Reinder Busstra, Thijs Klopper, Leo van Eem, Nick de Jager en Colin Brienesse

Aanvallers: Elco van de Klift, Roy Meerwijk, Leon van Leeuwen, Marcel van Dalem en Ronald Steunebrink. 

De technische staf ziet er naast hoofdtrainer Jan van Dalem als volgt uit: Mark van Dalem (assistent-trainer), Kees Willemse (teammanager), Rahmanovic (assistent-scheidsrechter) en ter ondersteuning van de staf Vincent van de Scheur en Eric van Eek.

 

COMPETITIE INDELING ,,Met DEV en SVMM in de poule geeft dat samen met Musktiers en Oranje-Wit tal van Heuvelrugderby's, waar ik best wel naar uitkijk. Een stevige poule met tal van clubs die mee gaan doen voor de prijzen. Halverwege de competitie zien we wel hoe we er zelf voor staan. In ieder geval wordt het iedere wedstrjid vol gas geven", aldus de slotwoorden van hoofdtrainer DVSA Jan van Dalem.