• Foto: Paul Nolens/BDU

DVSA kansloos onderuit

AMERONGEN In de uitwedstrijd tegen Austerlitz liep zaterdag vierdeklasser DVSA tegen een 6-1 nederlaag aan. Een nederlaag die de ploeg van trainer Wes Meerssman geheel aan zichzelf te wijten had. Niet dat het de Amerongse formatie ontbrak aan inzet en werklust, maar het gebrek aan voetballend vermogen was ver te zoeken.

Na een kwartier speeltijd kwam DVSA op een 1-0 achterstand en zag de verdediging van Amerongen er niet geweldig uit. Alhoewel de Meerssman formatie nog geen vijf minuten later een tweede treffer om de oren kreeg, was het in de 27e minuut Jouri Goed die de aansluitingstreffer binnenschoot (1-2). Kort voor het rustsignaal kon Austerlitz uitbreiden naar 3-1 en kon er worden gesproken over een zeer matige eerste helft.

Met nog geen twee minuten speeltijd in het tweede deel, moest DVSA een vierde treffer incasseren en was het eigenlijk al over en uit. Met nog twee verdere doelpunten voor de thuisploeg bleef het bij een eindstand van 6-1 en was het aan de voortreffelijk keepende Amerongse doelman te danken dat DVSA uit de dubbele cijfers bleef. Een op alle fronten vediende overwinning voor een eveneens niet echt overtuigend spelend Austerlitz.