• Spits Koen van Dijk in zijn mogelijk laatste optreden voor FC Driebergen

    Rinus van Denderen

Doek valt voor FC Driebergen

DRIEBERGEN Door de 2-0 nederlaag tegen Lopik, eindigde het seizoen voor zaterdag derdeklasser FC Driebergen in mineur. De ploeg van trainer Wouter van den Berg degradeerde na veel jaren actief te zijn geweest op derde klasse niveau naar de vierde klasse. Een domper van jewelste ondanks het feit dat het degradatiespook al vele weken rondwaarde boven de ploeg uit Driebergen. Teammanager en clubman pur sang Hans van Vugt: ,,Ik ben er kapot van. De klap komt hard aan ondanks het feit dat je het ziet aankomen. Een enorme domper voor de ploeg, technische staf en de club. Het is echter niet anders. Ondanks de enorme teleurstelling is er geen verkeerd woord gevallen, is de ploeg positief gebleven en gaan we ons gezamenlijk opmaken voor een snelle terugkeer op dit niveau. Uithuilen en opnieuw beginnen is daarbij ons motto". 

Om in ieder geval nog een kans te maken om nacompetitievoetbal te bewerkstelligen moest in ieder geval het laatste competitieduel worden gewonnen van Lopik. Alhoewel FC Driebergen op ongelukkige wijze al in de tiende minuut op een 1-0 achterstand geraakte, was het een gelijk opgaande wedstrijd waarin de Driebergenaren de schade tot aan de rust beperkt konden houden en er nog steeds alle hoop aanwezig was op een goede afloop. 

Maar daar waar FC Driebergen in het tweede deel het meeste recht had op een treffer, was het Lopik dat in de 76e minuut aan alle dromen van Driebergen een einde maakte en middels een prachtige aanval de voorsprong wist uit te breiden naar 2-0. Daarmee was het nog aanwezige verzet gebroken en was het over en voorbij voor een dapper spelend FC Driebergen, dat zich helaas moet gaan opmaken voor een verblijf in de zaterdag vierde klasse.