• Sebastiaan Bode

DEV weinig moeite met hekkensluiter Dodewaard

DOORN Zaterdag derdeklasser DEV behaalde in en tegen Dodewaard een relatief eenvoudige 0-2 overwinning. Op een moeilijk bespeelbaar veld bleef het scorebord langet tijd maagdelijk en kwam de winst pas in het tweede deel tot stand. DEV trainer Michel van Aken:,, Gezien de slechte omstandigheden was het moeilijk tempo te maken en bleef het ook voetbaltechnisch beneden de maat. Pas in de tweede helft wisten we het juiste ritme te vinden wat uiteindelijk goed bleek voor de verdiende driepunter."

In een doelpuntloze eerste helft had DEV moeite met de veldomstandigheden en werd met enige regelmaat de lange bal gehanteerd, wat niet echt tot opbouwend voetbal uitnodigde. Maar in het tweede deel herstelde de Doornse formatie zich en kwam in de 60e minuut door een treffer van Romek van Deursen op een verdiende 0-1 voorsrpong.

Nog geen vijf minuten later was het weer raak en was het ditmaal Niek van Schaffelaar (in de ploeg voor de geblesseerde Marijn de Graaf) die de 0-2 voor zijn rekening nam. Daarmee was het nog aanwezige verzet van Dodewaard gebroken en speelde DEV de wedstrijd beheerst uit. Een reguliere en op alle fronten verdiende overwinning voor de district oost opererende Doornse vrienden.