DEV verdiende minimaal een punt

DOORN In de uitwedstrijd tegen Keizerstad uit en in Nijmegen liep zaterdag derdeklasser DEV weliswaar tegen een 2-1 nederlaag aan, maar had op basis van het vertoonde spel zeker een punt verdiend. ,, We hebben met name in de tweede helft geen loon naar werken gekregen en hadden ook nog eens het geluk niet helemaal aan onze zijde. Op basis van werklust en inzet had een gelijkspel een betere verhouding van het wedstrijdbeeld gegeven," aldus DEV trainer Michel van Aken.

In het eerste deel van de wedstrijd speelde thuisploeg met wat meer passie en beleving en kwam dan ook na een vijftiental minuten op een 1-0 voorsprong, alhoewel de gegeven penalty niet op de juiste waarde door de scheidsrechter was ingeschat (aangeschoten bal tegen de hand van Patrick Schrooten). Met een tweede treffer in de 30e minuut kwam Keizerstad op een 2-0 voosprong en kon DEV daar in die fase niet al te veel tegenover stellen.

Maar in de tweede helft een heel ander DEV dat streed voor iedere meter en die werklust ook na een half uur spelen beloond zag met een tegentreffer, ook al hielp de thuisploeg daar een handje aan mee (2-1). Daar stokte echter de doelpuntenproductie waardoor DEV niet kreeg wat het verdiende.