• Foto: Paul Nolens/BDU

DEV haalt fors uit

DOORN In eigen huis haalde zaterdag derdeklasser DEV fors uit en liet met een 4-1 overwinning geen spaan heel van tegenstander Veenendaal. DEV trainer Michel van Aken:,, We waren absoluut de bovenliggende partij en zijn eigenlijk nauwelijks in de problemen geweest. Goed positiespel en veel beweging waren de ingrediënten van een prima voetbalmiddag en de daarbij behorende ruime overwinning. Met uit de laatste twee wedstrijden zes punten een fijn gevoel om de eerste seizoenshelft af te sluiten."

De thuisploeg kwam in de 15e minuut op een 1-0 voorsprong door een treffer van Niek van Schaffelaar. Alhoewel DEV nog geen vijf minuten later door defensief dwalen de gelijkmaker om de oren kreeg, hield de van Aken formatie het hoofd koel en kwam in de 25e minuut op een 2-1 voorsprong door een doelpunt van Rick Andeweg op aangeven van Tim Kas. Ruststand 2-1.

In de tweede helft toonde DEV wat het waard was en had de regie in dit voetbaltreffen dan ook vast in eigen hand. Met doelpunten van Tim Kas (60e minuut 3-1) en Rick Andeweg (80e minuut 4-1) bleef DEV heer en meester in eigen huis en had de overwinning misschien nog wel hoger kunnen en zelfs moeten uitvallen. Een prima afsluiting van de eerste seizoenshelft in district oost.